Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spomienkový koncert pre Violu. V starej tržnici si jej pamiatku uctili stovky ľudí
Zdielať na

Spomienkový koncert pre Violu. V starej tržnici si jej pamiatku uctili stovky ľudí

V bratislavskej Starej Tržnici sa konal spomienkový koncert pre Violu Macákovú, ktorú našli robotníci brutálne dobitú 11. novembra v bratislavskom nákladnom prístave. Aj napriek obrovskej snahe záchranárov mladá žena zomrela. Polícia, ktorá vyšetruje prípad ako zabitie, sa stále nevyjadruje. Smutnej spomienkovej akcie sa zúčastnila aj reportérka TV JOJ Silvia Mračnová.

Na spomienkový koncert pre Violu prišli stovky ľudí. Ešte pred vstupom do budovy poniektorí pod jej fotkou zapálili sviečky. 34 ročnú sympatickú učiteľku angličtiny a bývalú modelku si prišli uctiť nielen tí, ktorý ju poznali, ale aj neznámi ľudia.

​K priestoru Starej Tržnici prichádzali už po piatej hodine podvečer a každí dostal od organizátorov fialovú stužku v tvare písmena V, ktorá okrem smútku symbolizovala aj prvé písmeno jej mena. Spomienkový koncert, ktorý organizovali jej blízky priatelia sa začal o pol siedmej večer. Na Violu si zaspomínala nielen riaditeľka školy, kde mladá žena pracovala, ale aj jej dlhoročný priateľ, organizátor a zároveň moderátor koncertu Ludwig Bagin. Ten dokonca na koncerte prečítal dojemný list od rodiny nebohej Violy.

"Naša drahá Violka, chceme aby si vedela, že myslíme na teba každú jednu chvíľu, každého jedného dňa. Neuveriteľne nám chýbaš, bola si žiarivé slniečko našej rodiny. Tvoj krásny úprimný úsmev, tvoj láskavý pohľad a hlavne nekonečné srdiečko, ktoré neustále chcelo pomôcť a napraviť každé zlo, ktoré videlo. "

Na akustickom koncerte vystúpili slovenské kapely a interpreti ako Para, Hex, Polemic, Korden Dallas. Oni, ako aj mnohí ďalší, koncertovali bez nároku na honorár. Na koniec predniesol záverečnú modlitbu kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy