Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Po 20. rokoch súdov sa rozhodol bojovať za spravodlivosť. Verejne vystavil mená sudcov
Zdielať na

Po 20. rokoch súdov sa rozhodol bojovať za spravodlivosť. Verejne vystavil mená sudcov

ŽILINA / Obyvateľ obce Lietava Zdenko Gaňa sa rozhodol, že krivdu, ktorú cíti, prejaví nezvyčajným spôsobom. Tvrdí, že sa vyše 20 rokov nevie dovolať spravodlivosti. A mená sudcov, s ktorými je nespokojný, vystavil na verejnom priestranstve.

Na sudcov, ktorí rozhodovali v jeho kauze, podal viaceré trestné oznámenia. To najnovšie na žilinskej prokuratúre. V texte píše, že podľa neho ľudia, ktorí zastupujú spravodlivosť, sa v jeho prípade dopustili trestnej činnosti. A to dokonca formou organizovanej zločineckej skupiny. Tento jeho názor si nechce nechať len sám pre seba.

"Inú šancu nevidím, ako sa dovolať spravodlivosti a pravdy," vraví nespokojný Zdenko Gaňa. Kópie trestného oznámenia, kde sú uvedené celé mená sudcov, nalepil na zastávky mestskej hromadnej dopravy. Alebo napríklad na miesta, ktoré sú určené na platenú reklamu. Ľudia naokolo reagovali, ale inak, akoby si želal. Text na papieri nečítali, zaujímalo ich niečo iné. "Ale vy nemáte na to právo. To sa chodte niekde inde sťažovať, ale nie zalepovať veci," hovorí miestna obyvateľka. 

"Ak sa preukáže, že boli plagáty povešané po verejnom priestranstve mesta Žilina a zároveň bude mať povinnosť tieto plagáty odstrániť," uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík. 

Jeho nespokojnosť vyplýva z rozsudku o vlastníctve garáže v dedine Lietava. Zdenko Gaňa si myslí, že mu patrí. No súdy rozhodli inak. "Som presvedčený, že garáž je moja, pretože som použil všetky zákonné prostriedky na nadobudnutie vlastníctva," dodal Zdenko.  

 Podľa odborníka na právo môže mať 62-ročný muž za takéto svojrázne konanie veľké problémy a môže si aj sadnúť na lavicu obžalovaných. "Pokiaľ niekto takýmto spôsobom vyvesí takéto oznámenia, tak sa môže dopustiť trestného činu či už krivého obvinenia alebo dokonca ohovárania a môže mu hroziť aj tresť odňatia slobody na osem rokov," povedal advokát Milan Ficek. 

"Nebojím sa, ja som celý život pracoval a teraz na dôchodku môžem byť aj päť rokov v base," dodal Gáňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy