Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 5. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 5. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Pred tridsiatimi rokmi denná tlač na Slovensku nevyšla. Piateho novembra 1989 bola totiž nedeľa. V utorok sme pre Vás preto pripravili krátky pohľad na populárne rubriky a súčasti vtedajších novín, ktoré ľuďom poskytovali potrebný servis. Populárne boli krížovky, šachové úlohy, či zoznamky.

V denníku slovenského ústredného výboru Zväzu socialistickej mládeže Smena napríklad hľadá dvadsaťpäťročný, stosedemdesiatdva centimetrov vysoký Inžinier dievča z dediny z okresu Nitra. Značka: Neváhaj. Dve kamarátky, osemnásťročná stošesťdesiat centimetrov vysoká a devätnásťročná stošesťdesiatpäť centimetrov vysoká zase hľadajú dvoch typu Robin Hood a Paľo Habera. Foto napovie. Značka: Team.

​Mraziarne, štátny podnik Bratislava zverejnili v denníku Revolučného odborového hnutia Práca reklamu, v ktorej ponúkajú zmesi ovocných pretlakov - Zoborka, Marinka a Borinka. Ich kvalitu ohodnotili aj na Agrokomplexe v Nitre udelením Zlatého kosáka 1989. Kúpte a pochutnáte si.

Podľa kurzového lístka Štátnej banky Československa sa tretieho novembra predávala jedna západonemecká marka za osem korún a pätnásť halierov, jedna britská libra za dvadsaťtri korún a deväťdesiat tri halierov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy