Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Predsviatočný zhon zhustil dopravu na poľsko-slovenskej hranici. Nákupnú turistiku obmedzujú opravy ciest
Zdielať na

Predsviatočný zhon zhustil dopravu na poľsko-slovenskej hranici. Nákupnú turistiku obmedzujú opravy ciest

NOVÝ TARG / Predsviatočný zhon v týchto dňoch panuje aj pri nákupnej turistike u susedných Poliakov. Zatiaľ, čo tržnice hlásia rekordnú návštevnosť, mnohí vodiči si postoja v dlhých kolónach. Tie sú spôsobené opravami ciest.

Na tržnici v Novom Targu v týchto dňoch padajú rekordy v návštevnosti. Slováci, ktorí tam chcú prísť nakupovať, by sa ale mali obrniť trpezlivosťou. Pri ceste do Nového Targu natrafia totiž na zápchy a to ešte na slovenskej strane. "V súčasnosti prebiehajú na ceste I/66 v obci Ždiar a okolí viaceré rekonštrukcie, kde cestná premávka je riadená svetelnou signalizáciou, čo má výrazný vplyv na plynulosť cestnej premávky," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove. 

​Obnova ciest na našej strane tak výrazne predlžuje cestu nielen do Poľska. "Máme tu dve príjazdové cesty a tá v smere od Niedžice je celý čas prázdna a voľná, takže sa divíme, že ju ľudia nevyužívajú," povedal Janusz Chowaniec, riaditeľ tržnice v Novom Targu. "ODI v Poprade vyzýva vodičov motorových vozidiel, aby prednostne využili na cestu do Poľska hraničný priechod Lysá nad Dunajcom," povedala Jana Ligdayová.

Ak sa napriek tomu vodiči rozhodnú pre obchádzkovú trasu, mali by dodržiavať predpisy. A to nielen u nás, ale aj v Poľsku. "Len za posledný týždeň sme v 75 prípadoch u Slovákov zaznamenali prekročenie povolenej rýchlosti. Na ceste máme aj špeciálne fotoradary vďaka ktorým môžeme pokuty vymáhať aj zo zahraničia," dodal Dorota Garbacz, hovorkyňa polície v Novom Targu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy