Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mama zavraždenej Martiny Kušnírovej pre TV JOJ: Som spokojná, že padla obžaloba. Dúfam, že dôjde k spravodlivému procesu
Zdielať na

Mama zavraždenej Martiny Kušnírovej pre TV JOJ: Som spokojná, že padla obžaloba. Dúfam, že dôjde k spravodlivému procesu

BRATISLAVA / Prokurátor podal obžalobu na Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Stalo sa tak presne rok a osem mesiacov od vraždy novinára a jeho snúbenice. Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny pre TV JOJ uviedla, že je spokojná, že bola podaná obžaloba.

"Som rada, no rada, spokojná, že k tomu došlo, že bola podaná obžaloba. Dúfam, že to tak aj ďalej bude pokračovať a začne proces. Je tam objednávateľ, ale ja stále tvrdím, že tam mali byť objednávatelia. Dúfam, že budú zaslúžene odsúdení a potrestaní," uviedla pre TV JOJ Zlatica Kušnírová. 

"Podľa našich právnikov sú dôkazy silné a malo by to byť v poriadku. Čo urobí obhajoba, teda ich obhajcovia, nevie. Pán obhajca Para tam viete, že má svoje nápady. Dúfajme, že dôjde k spravodlivému procesu," dodala Zlatica Kušnírová. 

"Nebudeme spokojní, ale aspoň také zadosťučinenie, za ich životy to bude," dodala.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na obvinených Mariana K. a ďalšie tri osoby v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Ján Kuciak a Martina Kušnírová boli zavraždení 21. februára 2018.

​Piaty obvinený, Zoltán Andruskó, sa v piatok dohodol s prokurátorom na vine a treste. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy