Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nešťastie v Skalici: Len 14-mesačný chlapec padol do pivničných priestorov
Zdielať na

Nešťastie v Skalici: Len 14-mesačný chlapec padol do pivničných priestorov

SKALICA / Na jednej z ulíc v meste Skalica došlo podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania k nešťastiu. Krátko po deviatej hodine ráno dostali na tiesňovú linku 112 oznámenie o páde malého chlapca. Zdravotný stav dieťaťa známy nie je, no vyžiadal si letecký transport do Bratislavy. Polícia v prípade už začala aj trestné stíhanie.

Chlapec utrpel zranenia zrejme dôsledkom pádu do pivničných priestorov rodinného domu. Prvotné indície naznačovali, že dieťa vypadlo z balkóna, no túto informáciu zatiaľ polícia nepotvrdila."V tejto chvíli môžem potvrdiť, že polícia dokumentuje udalosť, pri ktorej malo dôjsť k pádu dieťaťa v rodinnom dome v Skalici. "Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. K zraneniu dieťaťa došlo pravdepodobne tak, že prepadlo cez zábradlie balkóna do pivnice," informuje o prípade hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová. 

"Ráno sme dostali výzvu na tiesňovú linku 155, podľa ktorej vypadlo z balkóna malé dieťa, krváca a potrebuje pomoc. Na miesto sme vyslali záchranárov, tí ho ošetrili a previezli do nemocnice," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Po prvotnom ošetrení si ročného chlapčeka s poraneniami hlavy prevzala Vrtuľníková záchranná zdravotná služba. Po prvotnom ošetrení v skalickej nemocnici chlapca previezli v doprovode matky v stabilizovanom stavedo vyššieho zdravotníckeho zariadenia – Národného ústavu detských chorôb v Bratislave.

na bratislavské Kramáre. "14-mesačné dieťa je na vyšetrení a polícia preveruje okolnosti, za akých došlo k jeho pádu a presne odkiaľ," približuje Kredatusová. 

"Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. K zraneniu dieťaťa došlo pravdepodobne

Na miesto je aj reportér KRIMI Juraj Hajdin, správu budeme aktualizovať. 

Podobný prípad sa odohral aj v Prešove. Dieťa vypadlo z okna z 3. poschodia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy