Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Autor Gorily Holúbek: Neviem potvrdiť zhodu, Gorila potvrdzuje samú seba
Zdielať na

Autor Gorily Holúbek: Neviem potvrdiť zhodu, Gorila potvrdzuje samú seba

BRATISLAVA / V utorok večer dostali viaceré redakcie e-mail, na ktorom bol link na stiahnutie nahrávky Gorila. Už v úvode sú hlasy, ktoré majú podľa zverejneného analytického prepisu, patriť šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi. K nahrávke sa pre TV JOJ vyjadril aj jej autor, Peter Holúbek.

"Neprepočul som si to celé. Takže ja vám nemôžem ani neviem potvrdiť tú zhodu. Keď sa pýtate na vnímanie, tak to vnímam, ako pokračovanie toho celého," uviedol pre TV JOJ Peter Holúbek. 

"Všetko, čo sa týka Gorily, je len zneužívanie z hľadiska procesného OČTK. Či vidíte posun, si môžete vyhodnotiť len vy," hovorí Holúbek.

Na otázku TV JOJ, čo hovorí na to, že sa vyšetrovanie Gorily za 15 rokov skoro nikam neposunulo, odpovedal Holúbek takto: "Gorila potvrdzuje samu seba, čo vám na to poviem."

​Holúbek bol podľa vlastných slov vypočutý v kauze Gorila "v jednej čiastkovej veci áno, pred dvomi rokmi. Ale v zásade nie." 

Holúbek tvrdí, že ho vyšetrovateľ nevypočul ku konkrétnym veciam, ktoré zistil počas jeho služby. "Nebol som za 15 rokov, v súvislosti s týmto prípadom a pokiaľ viem tak ani zbavený mlčanlivosti. To ale neviem, lebo tam sa vyrábajú papiere, o ktorých ani nemusíte vedieť,ale určite som nebol vypočutý. O tom by som vedel," povedal Holúbek. 

Holúbek tvrdí, že nemá strach. "Je to bezpredmetné, sa teraz niečoho báť, keď to je teraz kvázi verejné. Neviem, ako by mi to pomohlo," uviedol bývalý SISkár. 

"Ako občan to nemám potrebu komentovať. Ja to vnímam len profesne," odpovedal Holúbek na otázku, ako nahrávku Gorila vníma ako občan. 

"Nevidím tam nejaký zásadný posun. Predpokladám, že vyšetrovatelia to už aj tak mali v audioforme," uviedol Holúbek. 

"Viem si predstaviť ľudí, ale nemám potrebu ich komentovať," odpovedal Holubek na otázku, či si vie predstaviť, kto by mohol mať motív zverejniť nahrávku Gorila v tejto forme. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy