Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
MIMORIADNE: TV JOJ má zvukovú nahrávku z Gorily
Zdielať na

MIMORIADNE: TV JOJ má zvukovú nahrávku z Gorily

BRATISLAVA / Redakcia spravodajstva televízie JOJ dostala vo večerných hodinách e-mail s odkazom na stiahnutie súboru v mp3 formáte s názvom Gorila. Ide o zvukovú nahrávku, ktorej pravosť zatiaľ nemožno verifikovať, no celkovo ide o takmer 39 hodín zvukového záznamu. Už v úvode je počuť hlasy, ktoré majú podľa zverejneného analytického prepisu patriť ministrovi hospodárstva Jirkovi Malchárkovi a Jaroslavovi Haščákovi z finančnej skupiny Penta.

Nahrávka mala vzniknúť v byte v Bratislave na Vazovovej ulici po tom, ako príslušník SIS Peter Holúbek postrehol zvýšený pohyb vysoko postavených osôb v blízkosti jeho súkromného bytu. Po obdržaní operatívnej informácie, Slovenská informačná služba byt na Vazovovej ulici vybavila odpočúvacím zariadením. Nahrávky, ktoré v byte údajne vznikli majú byť súčasťou dlhodobého vyšetrovania. Už niekoľko dní sa v kuloároch hovorí o zverejnení nahrávky kauzy, ktorá priviedla do ulíc v roku 2012 tisíce ľudí na celonárodných protestoch.

​Nahrávka už nie je k dispozícii

Link, kde sa nachádzala nahrávka Gorila, už nefunguje a nie je k dispozícii. 

noviny.sk

Nahrávka obsahuje aj rozhovor Fico-Haščák

Nahrávka, ktorú má televízia JOJ k dispozícii, obsahuje aj pasáž rozhovoru Fico - Haščák. Robert Fico pritom dlhodobo tvrdí, že Gorila je obludnou kauzou druhej Dzurindovej vlády. V redakcii spravodajstva sa nám podarilo porovnať nahrávku s prepisom, ktorý dostali médiá v rok 2011. Fico s Haščákom rozoberajú čistky v Smere, zdravotníctvo aj možnú koalíciu po voľbách. 

V nahrávke sa počas ich stretnutia spomína aj Pavol Paška. Kvôli nemocniciam sa s ním chcel stretnúť Jaroslav Haščák. V čase, kedy vznikla nahrávka, chcela Penta investovať do nových polikliník tri miliardy korún. 

Televízia JOJ kontaktovala aj bývalého šéfa vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáša Kyselicu, ktorý nateraz záznam neverifikoval. Uviedol, že môže ísť o viacero motívov, prečo bola nahrávka zverejnená. Zároveň doplnil, že k spisu má prístup viacero ľudí.


Celej kauze sa budeme v priebehu dňa ďalej intenzívne venovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy