Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Oboznamovanie so spisom v prípade vraždy Kuciaka pokračuje: Na rade je Zsuzsová a Andruskó
Zdielať na

Oboznamovanie so spisom v prípade vraždy Kuciaka pokračuje: Na rade je Zsuzsová a Andruskó

NITRA / Obvinenú Alenu Zsuzsovú v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej previezli na pobočku NAKA do Nitry. Do konca týždňa by sa mala oboznamovať s vyšetrovacím spisom v tomto prípade. Podľa informácií TV JOJ by sa s vyšetrovacím spisom mal oboznamovať aj obvinený Zoltán Andruskó. Obhajca Zsuzsovej sa pre TV JOJ k oboznamovaniu so spisom vyjadril, že sa zamerajú aj na komunikáciu medzi ňou a Andruskóm, no vidieť by chcel aj časť Threemy.

Zsuzsovú na nitriansku NAKA priviezla z väzenia policajná eskorta, s informáciou prišli ako prví tvnoviny.sk. Priviezť ju mali okolo ôsmej ráno, aby sa mohla oboznámiť so spisom v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Podľa informácií TV JOJ by oboznamovanie malo trvať do 11. októbra. Rovnako by oboznamovanie so spisom mal podstúpiť aj Zoltán Andruskó, ktorého vylúčili na samostatné konanie. V prípade vraždy vypovedal ako svedok. 


Obhajca Aleny Zsuzsovej sa pre TV JOJ k oboznamovaniu so spisom vyjadril. "So spisom sa budeme oboznamovať celý týždeň. Určite budeme podávať návrhy na prepočutie nejakých svedkov a budeme navrhovať svedkov, ktorí nám vyplynuli z doterajších úkonov, Nerád by som prezrádzal, máme určitú taktiku," vyjadril sa Štefan Neszméry. Podľa jeho slov majú problém aj so znaleckými posudkami, pretože sa domnievajú, že v znaleckých posudkoch nebol vzatý pohľad vôbec na problémy, ktoré má moja klientka. "Tie chceme ešte raz prejsť, spoločne. Je to znalecký posudok z odvetvia zdravotníctva," vysvetlil.

Obhajcu Zsuzsovej zaujíma Threema 

K priebehu samotnej vraždy sa vyjadrovať odmietli. "Samotný dej priebehu sa nás netýka, skôr k tým úkonom dôkazom, ktoré smerujú k dokazovaniu viny mojej klientky. Na to sa budeme skôr zameriavať. Na komunikáciu medzi jednotlivými, mám namysli Zsuzsovú a Andruskóa, pokiaľ je tam komunikácia Kočnera a mojej klientky, tak na to sa budeme zameriavať" povedal. 

​Podľa Neszméryho vyšetrovateľ teraz sprístupní aj všetky veci, ktoré doteraz neboli prístupné. "Zaujíma nás aj Threema, my sme doteraz nemali celú časť. Ja od začiatku tvrdím , že by som bol rád, keby aspoň časť, kde je moja klientka a obvinený Kočner, sa sprístupnila, pretože podľa mňa ich to úplne vyvinuje," dodal. 

Spis už poznajú aj rodičia 

Rodičia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorých zavraždili nájomní vrahovia na začiatku minulého roka, už poznajú celý obsah vyšetrovacieho spisu vraždy svojich detí. Vyšetrovateľ dal k dispozícii preštudovať kompletné dôkazy aj obhajcom, ktorí zastupujú obvinených z vraždy novinára a jeho snúbenice. Spis by mal mať naštudovaný aj obvinený Marian Kočner.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy