Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do parlamentu smerujú nové vládne návrhy
Zdielať na

Do parlamentu smerujú nové vládne návrhy

BRATISLAVA / Ministri dnes preberali rôzne návrhy. Začali pomerne zavčasu, program vybavili za necelú hodinu a materiály posunuli do parlamentu.

Rokovanie vlády bolo nielen v netradičný deň, ale aj v pomerne netradičnom čase, začali krátko po ôsmej. Okrem stratifikácie nemocníc treba spomenúť ešte aj návrh ministerstva pôdohospodárstva ohľadne sceľovania pozemkov a pozemkových úprav, pretože tieto veci sú neraz zdĺhavé a toto by tomu malo pomôcť. Minister dopravy predložil návrh zákona o vnútrozemskej plavbe.

"Zákon je potrebný preto, aby keď bude taký projekt, ktorý môže zabezpečiť, jak by som to nazval, verejnú dopravu aj na riekach na Slovensku," povedal minister Árpád Érsek.

Štátny tajomník rezortu práce Branislav Ondruš nám okomentoval schválený návrh zákona o štátnej službe: "Pre ľudí, ktorí sú vo verejnej službe, často im zamestnávatelia riešia navyšovanie taríf tak, že im zase znižujú osobné príplatky a tí ľudia potom v konečnom dôsledku zvyšovanie taríf na svojej výplatnej páske vôbec nevidia. Táto novela zákona takémuto prístupu zabráni."

Reforma nemocníc bola pre ministerku zdravotníctva kľúčovou otázkou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy