Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Projektil prerazil sklo v materskej škole plnej detí. Išlo pravdepodobne o vzduchovú zbraň
Zdielať na

Projektil prerazil sklo v materskej škole plnej detí. Išlo pravdepodobne o vzduchovú zbraň

KOMÁRNO / Projektil, pravdepodobne zo vzduchovej zbrane, prerazil sklo na okne materskej školy v Komárne. Tá stojí na rušnom sídlisku a strieľalo sa pravdepodobne z obytného domu, ktorý je vzdialený len 50 metrov. V čase streľby boli deti práve v škôlke.

Počas raňajok počula učiteľka v materskej škole zvláštny zvuk. Keď vošla do herne, uvidela prestrelené okno. V tom čase boli v miestnosti rozložené postieľky na poludňajší spánok. Rozbité sklo na okne a diera v ňom len potvrdili predchádzajúci zvuk. Niekto strelil do okna materskej školy plnej detí. "Jednoznačne aj deti boli ohrozené, takže veríme, že za krátky čas bude prípad vyšetrený," uviedol János Bajkai z mestského úradu v Komárne.

Keďže budova, na ktorej je rozstrelené okno je v poradí druhým pavilónom, je zrejmé, že strieľať musel niekto mimo areálu. Pri pohľade cez priestrel v skle sa zjaví balkón blízkeho obytného domu vzdialený približne 50 metrov. Z horného balkóna obytného domu, presne oproti škôlky sa podľa svedkov nestrieľalo po prvýkrát. "Viacerí videli dotyčného, že strieľa z balkóna na holuby, prvýkrát sa to stalo, že sa to priamo dostalo do budovy," povedal Bakai.

"Polícia prípad v Komárne preveruje ako podozrenie z protiprávneho konania," povedala policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková. Policajti vraj v miestnosti našli aj projektil – o aký druh išlo a čo s ním bude sme sa nedozvedeli. Priestrel v skle sme ukázali aj odborníkovi na zbrane. "Ten priestrel, ten projektil už nemal takú extrémnu silu, ale stačí to na to, aby to ublížilo," povedal majiteľ poľovníckeho obchodu v Komárne Rudolf Krajčír.

Už pred dvomi rokmi sa na dvore škôlky, kde sa deti hrajú, povaľovali zastrelené holuby. V tom čase vedenie márne žiadalo o pomoc. Tentoraz ale strelcova muška zašla priďaleko. Navyše strieľať, hoci len zo vzduchových zbraní, je v intraviláne obcí zakázané. "Samozrejme, je veľká škála streliva. Sú strelivá, ktoré sú prierezné, špicaté, priamy zásah môže spôsobiť rôzne poranenia, z bezprostrednej blízkosti môže aj usmrtiť, 15 joulov, najmä dieťa, ktoré nemá vyvinutý ten skelet," povedal Krajčír.

Vzduchovky do 15 joulov sú voľnopredajné, stačí mať 18 rokov a občiansky preukaz. Strela z nich dosahuje rýchlosť 240 metrov za sekundu, čo je dostatočná rýchlosť, aby projektil prestrelil sklo či sklenú fľašu. V prípade ani po dvoch dňoch ešte nie je nikto obvinený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy