Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jankovská odstupuje: Chceli ste moju verejnú popravu, tak ju tu máte
Zdielať na

Jankovská odstupuje: Chceli ste moju verejnú popravu, tak ju tu máte

BRATISLAVA / Štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti SR Monika Jankovska v stredu pred novinármi sa vyjadrila k vzniknutej situácii. Na začiatku opäť prízvukovala, že sa s osobou Mariana Kočnera nikdy nestretla ani osobne, ani sprostredkovane. Pre veľký mediálny a politický tlak, ktorý sa ale dotýka aj jej rodiny sa však vzdáva svojej funkcie.

Štátna tajomníčka Monika Jankovská v stredu oznámila, že sa vzdáva svojej funkcie a to dobrovoľne z dôvodu enormného tlaku na jej rodinu. "Ak účelnosť tohto svinstva je zbaviť ma funkcie štátnej tajomníčky, tak to považujem za úbohé. Celý tento cirkus sa hlboko dotýka mojich synov, mojej matky, ktorý vôbec nemajú s týmto nič spoločné. Vzhľadom na tieto udalosti sa vzdávam funkcie. Chceli ste moju verejnú popravu, tak ju tu máte," uviedla. Jankovská má v pláne vrátiť sa do sudcovského talára. 

Na začiatku tlačovej konferencie štátna tajomníčka Monika Jankovská uviedla, že sa s Marianom Kočnerom nepoznala, nekomunikovala s ním, ani priamo, ani sprostredkovane. Vyjadrila sa aj k razii na ministerstve spravodlivosti, kedy odovzdala polícii svoj telefón. "Mobilný telefón mi nebol odňatý, za prítomnosti príslušníkov polície a nezaujatej osoby, som svoj mobilný telefón dobrovoľne vydala. Rovnako som dobrovoľne vydala všetky prístupové kódy k mobilu a to z dôvodu, že nemám čo tajiť," uviedla Jankovská. 

Jankovská na otázku TV JOJ, či komunikovala o komunikácii s Marianom Kočnerom aj so svojou sestrou, Jankovská odpovedala: "Áno, boli sme spolu na dovolenke. Nepozná a nestretávala sa s ním," uviedla.

K jej odstúpeniu sa vyjadril aj premiér Peter Pellegrini: 

​Zároveň spochybnila dôveryhodnosť zverejnených údajných správ medzi ňou a Kočnerom. "Táto komunikácia mala byť získaná z mobilu Kočnera, ktorý bol najmenej tri mesiace v dispozícií elitného SISkára Petra Tótha. Kde je garancia, že s týmito mobilom nebolo manipulované, či už s Petrom Tóthom alebo inými osobami," uviedla s tým, že sa jej zásah orgánov činných v trestnom konaní zdá neadekvátny. Zároveň ale priznala, že v telefóne mala aj má nainštalovaný aplikáciu Threema, ktorú rovnako používal na komunikáciu aj Marian Kočner.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy