Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Dážď a prudký vietor. Z Rakúska dorazila na naše územie silná búrka
Zdielať na

VIDEO: Dážď a prudký vietor. Z Rakúska dorazila na naše územie silná búrka

VIEDEŇ/BRATISLAVA / Silné búrky zasiahli v posledných dňoch Slovensko. V pondelok večer na naše územie dorazila zo susedného Rakúska, kde jeden z obyvateľov zachytil jej postup.

Silná búrka sa v pondelok večer prehnala Záhorím a Malými Karpatami. Na naše územie dorazila zo susedného Rakúska. Obyvateľ Viedne zachytil, ako búrka postupne zasiahla rakúsku metropolu. Sprevádzali ju dážď a prudký vietor, ktorý na viacerých miestach lámal stromy.

"Slovensko sa nachádza na frontálnom rozhraní na ktorom sa vyskytujú veľmi silné búrky. Včera jedna taká trafila v popoludňajších hodinách Viedeň a presunula sa potom nešetriac nikoho cez Markfeld na územie Slovenska, pričom na Záhorí z nej spadlo až okolo 10-15 mm zrážok. Potom postupne zoslabla a jej žalostné zvyšky potom prešli ďalej na ďalšie územie Slovenska. Aj v týchto chvíľach sa vyskytujú veľmi silné búrky na strednom a východnom Slovensku, práve pred chvíľou veľmi silná búrka trafila Smolník, pričom spadlo až 36 mm zrážok v priebehu pár desiatok minút. Ešte v priebehu noci, z utorka na stredu sa dá očakávať veľmi výrazná zrážková činnosť, najmä na strednom Slovensku. Lokálne môže spadnúť až okolo 70 až 90 mm zrážok, čo môže spôsobiť až lokálne povodňové javy," informoval hydrológ Michal Hazlinger. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy