Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zasahovala na Liptovskej Mare. Nelegálne lode ohrozujú rodiny s deťmi
Zdielať na

Polícia zasahovala na Liptovskej Mare. Nelegálne lode ohrozujú rodiny s deťmi

Zdroj: Polícia SR

LIPTOVSKÁ MARA / Na Liptovskej Mare zasahovali policajné hliadky v prípade nelegálnej plavby výletnej lode. Lodivod na paluba viezol priveľa ľudí bez záchranných viest a dokonca nemal ani platné doklady pre plavbu.

Počas služby zastavili policajti z poriečneho oddelenia na Liptovskej Mare loďku na štandardnú kontrolu. Policajti kontrolou zistili, že lodivod nemal žiadne platné doklady na plavbu s výletnou loďkou.

​Na jej palube sa aj napriek kapacite 12 osôb, nachádzalo 21 osôb a z toho osem detí. Medzi lodivodom a cestujúcimi narastal konflikt, lebo im nechcel dať k dispozícii záchranné vesty. "Čo by ste za tie prachy nechceli," mal sa vyjadriť kapitán. Ako neskôr vyplynulo, žiadne vesty na palube nemali.

Lodivodov bol po súhlase od prokurátora obmedzený na slobode, pričom len pred dvoma týždňami dostal za rovnaký skutok pokutu vo výške 300 eur. Policajti zabezpečili iné plavidlá na bezpečný návrat pasažierov na breh. Muž je podozrivý zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia.

Na Floride riešili oveľa závažnejší problém s kapitánom lode. Ten sa na mori opil, začal byť agresívny a odmietol sa vrátiť na breh:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy