Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
FOTO: Na diaľnici D2 sa prevrátil kamión. Dopravu museli obmedziť
Zdielať na

FOTO: Na diaľnici D2 sa prevrátil kamión. Dopravu museli obmedziť

STUPAVA / Prevrátené kamióny a blokované diaľnice. To je výsledok dvoch podobných nehôd, ktoré sa stali na hlavných ťahoch. Majitelia rátajú škody v desiatkách tisíc eur. Polícia apeluje na vodičov, aby zbytočne nepreceňovali svoje schopnosti.

K nehode došlo v utorok okolo 07:30 ráno na diaľnici pred Stupavou v smere z Lozorna. Ťahač s návesom bol plne naložený obrovskými papierovými kotúčmi. Vodič pravdepodobne zaspal a zišiel z cesty do jarku, kde sa prevrátil na bok. Pred tým sa ale asi 60 metrov šúchal, kým zastavil. 

Po nehode zostalo zničené aj oplotenie okolo diaľnice. Po prevrátený kamión prišla odťahová služba. Tá najprv ťažký náklad musela postupne z návesu pomocou špeciálnej techniky vyložiť a preložiť do náhradného vozidla. Polícia počas dokumentovania nehody, uzavrela jeden jazdný pruh. V smere do Bratislavy sa sa tvorili dlhé kolóny.

"Vodičom nákladnej dopravy odporúčame, aby nepreceňovali svoje schopnosti ani vlastnosti nákladných vozidiel a zároveň dodržiavali zákonom ustanovený čas odpočinku," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

K podobnej nehode došlo aj v pondelok na diaľnici D1 vo večerných hodinách. Pár kilometrov za Sencom v smere do Trnavy zišiel z diaľnice plne naložený kamión s mliečnymi výrobkami a prevrátil sa. Vodič sa pravdepodobne nevenoval dostatočne riadeniu. Pracovníci odťahovej služby náklad z návesu prekladali do skorých ranných hodín. Napriek tomu, že škody na kamiónoch boli obrovské našťastie sa nikomu nič vážne nestalo.

"Škoda spôsobená dopravnou nehodou na diaľnici D1 bola predbežne vyčíslená na 150 tisíc eur. Škoda na diaľnici D2 na 13 tisíc eur,"  dodala Slamková. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnej nehode kamiónu na D1: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy