Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Marian Kočner podľa TV JOJ vypovedal na polícii, ide o ďalšiu zmenkovú kauzu
Zdielať na

Marian Kočner podľa TV JOJ vypovedal na polícii, ide o ďalšiu zmenkovú kauzu

BRATISLAVA / Marian Kočner v piatok ráno vypovedal na policajnom prezídiu v Bratislave, kam ho previezli z väzby v Leopoldove. Ide o ďalšiu zmenkovú kauzu, ktorá ale nesúvisí so zmenkami televízie Markíza. Jej hodnota má byť milión eur, súčasným majiteľom je invalidný dôchodca z Ružomberka. Televízia JOJ sa s ním podarilo skontaktovať, žije v obyčajnej bytovke v rodisku Mariana Kočnera, v Ružomberku.

Marian Kočner vypovedal v piatok na policajnom prezídiu k ďalšej zmenkovej kauze. Kočnerov advokát Michal Mandzák pre TV JOJ uviedol, že jeho klient vypovedal v pozícii svedka. Ďalej uviedol, že sa Kočner pred vyšetrovateľom vyjadril, že o zmenke nič nevie, nikdy ju nevidel a preto sa k tomu ani nevie vyjadriť. "Ráno bol vypočutý mandant v procesnom postavení svedka, bol vypočutý k hospodárskej kriminalite a tým, že predmetné trestné stíhanie nakoľko sa ho netýka, by som nerád komentoval, nie sú s ním plánované žiadne ďalšie úkony," uviedol advokát Mariana Kočnera Marek Para. 

Kontaktovali sme aj políciu, hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová uviedla, že sa k procesnému konaniu polícia vyjadrovať nebude.

Podľa informácií TV JOJ má ísť o zmenku z Kočnerovej kauzy Gatex v hodnote milión eur. Nároky na vyplatenie tejto zmenky si robí niekoľko ľudí. Podľa zistení TV JOJ má ísť o Simonu Mojžišovú, Pavla Jánošíka či Adolfa Rodrigueza Gyurku. Zmenka mala byť niekoľkokrát prevedená. Najprv na firmu Gatex, neskôr na Gyurku do Kanady a následne bezodplatne na Dušana L., ktorý rovnako ako Marian Kočner pochádza z Ružomberka. Prevody sa mali diať v rokoch 2008 až 2014.

Zmenka, ktorá zaujímala vyšetrovateľa, mala byť vyhotovená ako blanko zmenka v roku 2002 a v rokoch 2008 až 2014. Vyšetrovanie sa podľa informácií TV JOJ má týkať pravosti zmenky a oprávnenosti sumy, ktorá je na nej uvedená. V prípade by mali vypovedať aj ďalší dotknutí ľudia, známi z inej Kočnerovej kauzy Gatex. Kontaktovali sme ich aj hlavného poškodeného, povedali nám, že pred vyšetrovateľom zatiaľ nevypovedali.

Televízii JOJ sa s Dušanom L., súčasným majiteľom spornej miliónovej zmenky, podarilo skontaktovať. Invalidný dôchodca žije v obyčajnej bytovke v rodisku Mariana Kočnera, v Ružomberku. Na kameru sa odmietol vyjadriť. Zmenku mal prebrať od súkromnej osoby, ktorá mala mať, podľa jeho vlastných slov, isté obavy. Jej identitu ani bližšie podrobnosti tejto ich spoločnej dohody nešpecifikoval. Povedal len toľko, že on ako invalidný dôchodca je teraz oslobodený od súdnych poplatkov a všetko riešia právnici. V prípade už vypovedal na polícii. Poškodeným v tejto zmenkovej kauze má byť architekt Karol Kállay ml. z Bratislavy.

Výsluch Mariana Kočnera trval od deviatej do jedenástej hodiny. Následne ho odviezli z policajného prezídia na Račianskej ulici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy