Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Búrky na území Slovenska zalarmovali hasičov. Počasie skomplikovalo aj dopravu
Zdielať na

Búrky na území Slovenska zalarmovali hasičov. Počasie skomplikovalo aj dopravu

BRATISLAVA / V sobotu dopoludnia prišli nad územie Slovenska búrky, ktoré krátko po tom ako udreli zalarmovali hasičov. Od zhruba desiatej hodiny zaznamenali hasiči nárast výjazdov k udalostiam spôsobených lokálnymi búrkami.

Hasiči zaznamenali nárast výjazdov k technickým udalostiam. Za posledných 5 hodín boli vyslaní na 60 miest, kde zasahovali najmä pri odčerpávaní vody po prívalových dažďoch a pri odstraňovaní popadaných stromov. Najčastejšie bola ich pomoc potrebná v Trnavskom kraji, kde pomáhali v 33 prípadoch. V Bratislavskom kraji zasahovali na 18 miestach, pričom v hlavnom meste najmä v mestských častiach Ružinov a Staré Mesto. V Nitrianskom kraji zasahovali pri 8 udalostiach, v Banskobystrickom, Košickom a Žilinskom kraji pomáhali 1 - krát. Z celkového počtu 60 výjazdov až 44 - krát odčerpávali vodu zo zatopených priestorov a cestných komunikácií, 16 - krát odstraňovali popadané stromy. 

Počasie komplikuje dopravnú situáciu v Bratislave. Bratislavskí policajti na Facebooku informovali, že po intenzívnej búrke usmerňujú premávku na viacerých miestach. "Križovatka "rondel" pod Prístavným mostom je úplne neprejazdná. Pezinská Baba je prejazdná v jednom jazdnom pruhu," uviedlo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojej internetovej stránke informuje, že z dôvodu zaplavenej komunikácie na Gagarinovej ulici je premávka liniek 65, 201 a 202 odklonená cez Mierovú ulicu do 16:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy