Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Objednávací systém cudzineckej polície nebude fungovať. Objednať sa môžete až od augusta
Zdielať na

Objednávací systém cudzineckej polície nebude fungovať. Objednať sa môžete až od augusta

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Od 12. júla do 5. augusta nebude pre migráciu systémov do vládneho cloudu fungovať objednávací systém pre jednotlivé oddelenia cudzineckej polície. Situácia na jednotlivých pracoviskách je už pritom dlhodobo alarmujúca. V Dunajskej Strede si dokonca žiadatelia vymysleli vlastný systém.

"Objednať sa cez systém bude opäť možné až od 5. augusta," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Systém slúži na objednanie sa na miestne príslušnom oddelení cudzineckej polície Policajného zboru k podaniu žiadosti o udelenie alebo predĺženie pobytu na území Slovenskej republiky. 

Problémy na oddelení cudzineckej polície v Dunajskej Strede

Podmienky vybavenia žiadosti o pobyt na Slovensku v rámci riadenej migrácie nie sú hodné 21. storočia. Za posledné roky narástol počet žiadostí o 30% ročne, momentálne ich evidujú 45 000."Sami ľudia si vytvorili zoznam a zapisujú sa," vyjadrili sa jedny zo žiadateľov. Cudzinecká polícia v Dunajskej Strede. Aj tu, tak ako na iných pracoviskách Slovenska, čakajú vo dne v noci na ulici cudzinci z tretích krajín na vybavenie. A predsa je to tu iné. Ten, kto sa nezapísal do zoznamu, nemá šancu na dnešné vybavenie.  

Viac o probléme sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy