Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vykoľajenie vlaku odstavilo obe koľaje. V tomto úseku premávať vlaky nateraz nebudú
Zdielať na

Vykoľajenie vlaku odstavilo obe koľaje. V tomto úseku premávať vlaky nateraz nebudú

TRNOVEC NAD VÁHOM / V Trnovci nad Váhom sa ráno vykoľajil nákladný vlak. Mimo koľajiska skončili 4 plne naložené vagóny. Nehoda ochromila vlakovú dopravu a fungovať nebude minimálne do zajtra. Poškodené je elektrické vedenie aj koľaje.

Železničná doprava bola v úseku Tvrdošovce - Šaľa v utorok od 6:30 prerušená. Nákladný vlak bol naložený plechmi. Vykoľajil sa asi kilometer od stanice v Trnovci nad Váhom. "Strašný buchot bol, normálne dom triaslo, bolo to cítiť," opisuje udalosť obyvateľ obce. Mimo koľajiska skončili 4 vagóny a zostali takto zdemolované. Náklad sa rozsypal po okolí. Časti z vagónov ležali aj dvadsať metrov od nich. 

Vagóny odtrhli semafor a poškodené je aj elektrické vedenie. Podľa svedka tesne minuli aj betónovú budovu v blízkosti koľajníc.Dopravu v tomto úseku hneď uzatvorili, domáci z Trnovca nad Váhom sa o tom, že nepremávajú vlaky dozvedeli cez sms-správy, ktoré v takýchto prípadoch dostávajú.

"Príčina nehody sa v súčasnosti vyšetruje. Sprejazdnenie jednej traťovej koľaje predpokladáme v priebehu zajtrajška. Sprejazdnenie druhej koľaje v súčastnosti nie je možné vzhľadom na značné poškodenie odhadnúť," uviedol pre TV JOJ hovorca železníc Michal Lukáč. 

https://twitter.com/zssk_mimoriadne/status/1148454396621144071

Cestujúci by teda mali rátať s meškaním a s náhradnými spojmi. "Čiastočné obnovenie železničnej dopravy v tomto úseku predpokladáme teda až v priebehu zajtrajška," potvrdil hovorca železníc Michal Lukáč. ZSSK nasadila v úseku Šaľa – Trnovec nad Váhom kyvadlovú náhradnú autobusovú dopravu. Medzinárodné vlaky museli pre túto nehodu úplne odkloniť. 

V zime došlo k podobnému prípade. Pozrite si archívnu reportáž: 

Najčítanejšie správy