Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Aký bude osud klubu HC Slovan? Návrat do extraligy sa komplikuje, klubu hrozí konkurz
Zdielať na

Aký bude osud klubu HC Slovan? Návrat do extraligy sa komplikuje, klubu hrozí konkurz

BRATISLAVA / BANSKÁ BYSTRICA / O tom, či sa HC Slovan Bratislava vráti do najvyššej slovenskej hokejovej ligy sa musí rozhodnúť už do 13. júla. Trvajú na tom kluby, ktoré v lige pôsobia. Svoje stanovisko, v ktorom zároveň neodporúčajú udelenie licencie pre belasých, už v utorok večer tlmočili aj prezidentovi Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslavovi Šatanovi.

Či týmito dverami prejdú v septembri hokejisti Slovana Bratislava ako účastníci najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, zatiaľ nikto nevie povedať. Belasí v pondelok tento týždeň na tlačovej besede dali jasne najavo, že s tým počítajú."Slovan ide ďalej, chce získať licenciu do extraligy a začína skladať mužstvo pre extraligu," odpovedal v pondelok viceprezident HC Slovan Bratislava Juraj Široký ml.

Lenže kluby v najvyššej slovenskej lige, ktoré zastrešuje spoločnosť Pro-hokej, sú proti. Napriek tomu, že pred pár týždňami návrat belasých vítali, v utorok večer neodporučili, aby HC Slovan bola licencia udelená. "Ku dňu 30. 5. sme nedostali od Slovana súpis záväzkov voči hráčom a trénerom. Do dnešného dňa nám nič nepredložil,1. 7. nám doručil Slovan žiadosť na postúpenie záväzkov do 20. 7. Naša smernica takýto postup nepozná. Preto sme včera na predstavenstve Pro-hokeja rozhodli, že Slovan Bratislava nesplnil podmienky," vysvetľuje predseda predstavenstva spoločnosti Pro-hokej Juraj Koval. 

Tento verdikt nie je konečný, keďže ide o rozhodnutie iba jedného z troch členov Ligovej rady Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorá riadi najvyššiu hokejovú súťaž. "Počas licenčného konania táto ligová rada posudzuje jednotlivé dokumenty, dodané klubmi, následne bude odporúčať alebo neodporúčať výkonnému výboru udeliť licenciu. Konečné slovo bude mať výkonný výbor zväzu," približuje hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja Peter Jánošík. 

HC Slovan čelí konkurzu

Medzitým vyšlo najavo, že bratislavský klub čelí vyhláseniu konkurzu."Na konkurzný Okresný súd Bratislava bol dňa 28. júna 2019 podaná návrh na vyhlásenie konkurzu HC Slovan Bratislava a. s.. Vo veci bude rozhodnuté v zákonom stanovej lehote," objasňuje hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. 

To, že Pro-hokej neodporúča, aby bratislavský bol bol členom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, HC Slovan Bratislava zatiaľ komentovať nebude. Podľa našich informácií dal celú záležitosť prešetriť odborníkom, no a svoje stanovisko dá až o niekoľko dní.

Mohlo by sa zdať, že belasí majú dosť času, pretože výkonný výbor by mal o ich osude rozhodovať až 1. augusta. Lenže Pro-hokej s týmto dátumom nesúhlasí. "Výkonný výbor SZĽH môže rozhodovať aj prostredníctvom hlasovania per rollam (prostredníctvom obežníka). Práve preto sme požiadali výkonný výbor, aby túto otázku vyriešil do 13. 7.," tvrdí Juraj Koval. 

Toto si o návrate do domácej hokejovej ligy myslia ostatné kluby: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy