Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šofér autobusu skončil v priekope. Test na alkohol ukázal, čo mohlo byť príčinou
Zdielať na

Šofér autobusu skončil v priekope. Test na alkohol ukázal, čo mohlo byť príčinou

Archívna reportáž

KOŠICE / V noci, krátko pred pol 2 hodinou ráno medzi Slancom a Slančíkom došlo k dopravnej nehode, pri ktorej úradoval alkohol. Išlo o nehodu autobusu, ktorý narazil do stromu a následne skončil v priekope.

Šofér autobusu mal podľa zistení polície v dychu 2,40 promile alkoholu. Ako informuje polícia na svojej sociálnej sieti, šofér zmenil smer trasy a cúval hore-dole. Nakoniec narazil do stromu a skončil s autobusom v priekope. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 2,40 promile, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Vo vozidle sa, našťastie, v tom čase nenachádzali žiadni cestujúci. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol vodič umiestnený do cely policajného zaistenia a polícia vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Polícia avizuje, že bude nekompromisná

Policajti počas uplynulého týždňa na cestách Košického kraja prichytili 38 vodičov pod vplyvom alkoholu, 15 z nich namerali hodnotu vyššiu ako jedno promile. Evidovali 33 dopravných nehôd, z toho osem pod vplyvom alkoholu. Pri jednej nehode zrazilo auto chodca a v dvoch prípadoch boli účastníkmi nehôd cyklisti, informovala o tom policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová.

Minulý týždeň vyhlásil viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka celoslovenskú dopravnú akciu, ktorá bude trvať až do odvolania. Stopku majú dostať všetci arogantní a nezodpovední účastníci cestnej premávky. Na situáciu na cestách reaguje aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach. Až do odvolania svoju pozornosť zamerajú na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo inej návykovej látky pred alebo počas vedenia vozidla, dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel či spôsob jazdy vodičov.

Polícia po mimoriadne tragickom týždni, kedy na cestách zomrelo 14 ľudí, oznámila, že bude k nezodpovedným vodičom nekompromisná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy