Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Stredné Slovensko zasiahol silný vietor: Na kostol spadol strom
Zdielať na

Stredné Slovensko zasiahol silný vietor: Na kostol spadol strom

VYSOKÁ NAD KYSUCOU / Ako sa dalo čakať, po horúčavách prišli výčiny počasia. Obcou Vysoká nad Kysucou sa prehnal náhly silný vietor bez dažďa. Pri tamojšom kostole Svätého Matúša udrel na tri lipy. Strednú vietor zlomil a oprel o kostolnú vežu. S veľkým stromom si teraz budú musieť poradiť hasiči, ktorí by už v týchto chvíľach mali byť na mieste.

Obyvatelia Vysokej nad Kysucou vravia, že pán Boh určite na nich myslel, keď boli v pondelok večer v kostole. V čase, keď sa modlili vôbec nezistili, že na kostol práve spadol veľký strom počas búrky. Pani Veronika, ktorá býva vedľa kostola svätého Matúša teda na vlastné oči videla, ako sa všetko udialo. No ľudia, ktorí sa modlili vo vnútri netušili, čo sa vonku stalo. Vzápätí volali dedinčania starostovi, aby ho informovali o tom, že na boží chrám sa zvalila ťažká lipa. . Okamžite tam bežal, aby ochránil veriacich.

 V obci sa už v utorok radili členovia krízového štábu, aby sa dohodli, ako budú postupovať ďalej. Museli vyhlásiť aj mimoriadnu situáciu. Viac ako dvestoročný strom spadol na svätostánok a zachytil sa pritom aj o lešenie. Miestni si ho tu sami postavili, pretože plánujú toto leto vymeniť vežu na kostole. Hasiči museli byť pri svojom zásahu mimoriadne opatrní. Nebolo jednoduché dostať ťažkú techniku cez úzky priestor čo najbližšie k lipe. Vedenie obce na stredu objednalo dva žeriavy, aby mohli za asistencie hasičov starú lipu úplne odstrániť. 

Pozrite sa, aké počasie nás čaká najbližšie dni:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy