Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragédia v Slovenskom raji: Z Tomášovského výhľadu spadla žena
Zdielať na

Tragédia v Slovenskom raji: Z Tomášovského výhľadu spadla žena

SLOVENSKÝ RAJ / Na obľúbenom mieste turistov došlo k tragédii. Žena z Poľska sa pošmykla na skalnom výstupku zvanom Tomášovský výhľad. Zraneniam na mieste podľahla. Viac ako 30 metrový pád sa odohral pred očami jej príbuzných.

Žena zrazu zakopla a stratila sa im z očí. Horskí záchranári vyrazili do terénu okolo pol jedenástej dopoludnia. "Okamžite bol zavolaný vrtuľník leteckej záchrannej služby. Ale po príchode na miesto sme skonštatovali, že už ten vrtuľník potrebný nebude," vyjadril sa Ivan Krajčír, náčelník Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji. Chlapi vedeli že pôjde o ťažký zásah. Preto pod vyhliadku vyrazila skupina záchranárov z Čingova a zavolali si aj kolegov, ktorí boli v teréne v inej časti raja.  

Tomášovský výhľad je mimoriadne populárnym cieľom turistov. Ročne sa ich tu vystriedajú desiatky tisíc. Útes je vo výške približne 35 metrov. Pod ním tečie Hornád, no žena dopadla na skalné podložie. Zroneným príbuzným sa aj so záchranármi hovorilo iba ťažko. "Šesťdesiatosemročná pacientka utrpela polytraumu, to znamená mnohopočetné poranenia devastačné hlavy. Mnohopočetné devastačné poranenia vnútrobrušného a vnútrohrudníkových orgánov. Tieto poranenia zodpovedajú pádu z 35 metrovej výšky," poznamenal obhliadajúci lekár Otto Mižík.

"Šesťdesiatosemročná cudzia štátna príslušníčka utrpela pri páde v Slovenskom raji zranenia, ktorým na mieste podľahla. Spišskonovoveskí policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie, pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Dve turistky v tomto období rok dozadu podcenili ferratu. Pozrite sa, ako to dopadlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy