Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kauza zabitia Filipínca Henryho: Prokuratúra podala odvolanie voči trestu pre Juraja Hossua
Zdielať na

Kauza zabitia Filipínca Henryho: Prokuratúra podala odvolanie voči trestu pre Juraja Hossua

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Krajská prokuratúra v Bratislave podala v pondelok odvolanie voči verdiktu Okresného súdu Bratislava I v kauze zabitia Filipínca Henryho Acordu. Generálna prokuratúra totiž minulý týždeň žiadala preskúmať trest pre Juraja Hossua. Odsúdili ho na trest šesť rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia a na protialkoholické liečenie.

"Odvolanie bolo v dnešný deň na základe pokynu Generálnej prokuratúry (GP) SR podané na Okresný súd Bratislava I s tým, že k odôvodneniu odvolania dôjde po doručení písomného vyhotovenia rozsudku prvostupňového súdu na KP Bratislava," vyjadril sa pre Teraz.sk. prokurátor a hovorca KP v Bratislave Oliver Janíček 

Generálna prokuratúra uložila Krajskej prokuratúre povinnosť podať odvolanie vo veci zabitia Filipínca Henryho Acordu v piatok 24. mája. "Generálna prokuratúra Slovenskej republiky preskúmala trestnú vec a uložila krajskej prokurátorke v Bratislave podať odvolanie proti výroku o treste pre neuloženie prísnejšieho trestu," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.  

Juraj Hossu si trest vypočul 14. mája. Súd ho odsúdil na trest odňatia slobody na šesť rokov, s minimálnym stupňom stráženia. 

​V úvode pojednávania požiadal právny zástupca obvineného, aby mohol jeho klient predstúpiť pred senát a podať vyhlásenie. Súd mu vyhovel a obžalovaný pred súdom vyhlásil, že je vinný. "To, čo sa stalo, ma nesmierne mrzí. Konal som v nevedomosti. Chcem sa ospravedlniť Henryho rodine, najmä jeho mame, ktorej by som samozrejme pomáhal finančne aj keby to nenariadil súd, keď raz opustím brány väzenia. Žiaľ, neviem vrátiť čas. 

Viac sa dočítate v článku TU: 

​Obžalovaný prehovoril ešte v januári o osudnej noci. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy