Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Útok na autobusovej zastávke: Muž zabil dvoch ľudí, potom spáchal samovraždu
Zdielať na

Útok na autobusovej zastávke: Muž zabil dvoch ľudí, potom spáchal samovraždu

KAWASAKI / Muž zabil nožom na autobusovej zastávke v japonskom meste Kawasaki dvoch ľudí a následne spáchal samovraždu. Na zastávke sa v tom čase nachádzalo 16 ľudí, medzi ktorými bola väčšina žiačok.

​Incident sa stal skoro ráno na autobusovej zastávke v meste južne od Tokia. Útočník, ktorý mal v každej ruke nôž, podľa svedkov behom útoku na deti kričal, že ich zabije. Zástupca tamojších úradov pre agentúru AP potvrdil, že 16 osôb, medzi nimi je väčšina žiačok, utrpelo zranenia. Medzi zranenými sú najmä dievčatá od šesť do dvanásť rokov. Ranami do krku pripravil útočník o život jednu zo školáčok a otca, čakajúceho na zastávke so svojim dieťaťom. Podľa polície sú vo vážnom stave ďalšie dve deti a jedna dospelá žena. Za zavraždenou školáčkou smúti celá škola. 

 Televízia NHK cituje políciu, podľa ktorej sa muž, štyridsiatnik alebo päťdesiatnik, porezal v oblasti hrdla a následne zomrel.  Motív jeho útoku vyšetrovatelia zatiaľ nepoznajú. Žiadne ďalšie nebezpečenstvo však obyvateľom mesta údajne nehrozí. Podobné krvavé útoky sú v Japonsku veľmi zriedkavé. V niektorých častiach krajiny chodia do školských zariadení bežne samé už štvorročné deti.

Na prípad už reagoval aj americký prezident Donald Trump, ktorý končí návštevu krajiny. Šéf Bieleho domu vyhlásil, že Američania stoja pri Japoncoch a zdieľajú smútok s obeťami a ich rodinami.

K útoku došlo aj pred pár dňami na škole v Poľsku. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy