Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hokejisti sa spojili pre dobrú vec, Vyzbierali až 21-tisíc eur pre chudobné deti
Zdielať na

Hokejisti sa spojili pre dobrú vec, Vyzbierali až 21-tisíc eur pre chudobné deti

KOŠICE / Hokejisti nie sú iba ľudia, ktorí celé dni trénujú a hrajú hokej, ale často a ochotne pomáhajú tým, ktorí to potrebujú. Jeden z našich najúspešnejších hráčov Marián Hossa a legendárni reprezentanti Slovenska sa spojili s anonymným darcom z Košíc, ktorý zohráva dôležitú úlohu aj v Jojkárskom charitatívnom projekte Darované Vianoce. Najnovšie spoločne usporiadali akciu, ktorá mala neuveriteľný úspech. Hossa Golf Cup sledoval aj náš Peťko.

Na golfovom ihrisku na Alpinke sa stále stretávajú športovci. Tento rok prišli hokejisti a nielen na to, aby si zahrali, ale aj na to, aby pomáhali. "Veľmi sa mi tu páči, je tu pekne," hneď z úvodu povedal Peter Bondra, bývalý hokejový reprezentant Slovenska. 

​Doteraz sme v našich Darovaných Vianociach pomohli mnohým deťom - zapojili im elektrinu, poslali na výlety, dávali im darčeky a veľa ďalšieho. Anonymný darca z Košíc ich poprosil, či môžu pomôcť a oni nerozmýšľali ani sekundu. "Hokejisti pomáhajú najmä v lete, keď majú čas a treba podporiť takéto akcie, ako je napríklad dnes. Zahráme si golf a vyzbierame peniaze, ktoré potom pomôžu tým, ktorí to najviac potrebujú," povedal Richard Lintner.

Zlatí hokejisti doniesli do dražby samé špeciality a malo to veľký úspech. "Pre detičky som doniesol podpísané nejaké dresy, tričká a čapice a verím, že spolu s chalanmi vyzbierame nejaké peniažky pre deti a pomôžeme im," povedal Marián Hossa, bývalý hokejový reprezentant Slovenska. "Veľmi rád pomáham. Ja som doniesol dres, ktorý sa tu bude dražiť," doplnil aj Peter Bondra, bývalý hokejový reprezentant Slovenska.

Golfisti si môžu vydražiť dresy, šiltovky, ale aj hokejku Tomáša Tatára, s ktorou dal prvý gól na majstrovstvách. Neznámy darca prispel sumou 10-tisíc eur a dohromady to bolo až 21-tisíc pre chudobné deti. 

V Liptove hokejisti vymenili korčule za kopačky a predviedli sa na trávniku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy