Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kamaráti úplnou náhodou zistili, že sú bratia
Zdielať na

Kamaráti úplnou náhodou zistili, že sú bratia

Archívna reportáž

TEXAS / Američania Walter Gordy a Mark Tolson sa spoznali cez spoločného známeho a časom sa skamarátili. Neskôr ale vďaka DNA testu zistili, že sú bratia. Majú spoločného otca.

Tridsaťšesťročný Tolson a o rok starší Gordy vyrastali každý so svojou matkou. Tie spolu spievali v kostolnom zbore. V minulosti obe tiež podstúpili umelé oplodnenie. "Mama stála ako obarená, keď som jej volal. Povedala, že s Wendy pred pol hodinou spievala v kostole, ale ani jedna netušila, že ich synovia sú bratia," vraví Gordy. 

Aj obaja muži sa predtým, ako zistili, že sú príbuzní, kamarátili, informuje portál novinky.cz. O tom, že sú bratia, sa dozvedeli náhodou. Tolson sa cez spoločnosť, ktorá sa zaoberá testami DNA a je skrz ňu možné objaviť svojich vzdialených príbuzných, pokúsil nájsť svojho biologického otca. Pri čítaní výsledkov však natrafil na iného príbuzného. 

https://twitter.com/Metropoles/status/1125393832789598210

"Myslel som si, že to bude vzdialený bratranec alebo sestrenica, ale bol to Walter Gordy," povedal Tolson. Jeho brat totiž zhodou okolností po prekonaní rakoviny využil rovnakú spoločnosť k zisteniu dedičných ochorení v rodine. Jeho profil DNA tak mohol byť porovnaný s tým Tolsonovým a ukázalo sa, že majú rovnakého otca. 

Bratia a ich matky sa teraz pravidelne stretávajú ako pravá rodina. "Vždy som si prial súrodenca, ale nikdy som sa ho nedočkal. Až teraz," dodal nadšený Gordy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy