Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovenskí študenti natočili kreatívne videá: Európska únia im nie je ľahostajná
Zdielať na

Slovenskí študenti natočili kreatívne videá: Európska únia im nie je ľahostajná

BRATISLAVA / Zaujímavé videá nakrútili slovenskí stredoškoláci. V krátkych filmoch hovoria o tom, prečo by sme nemali ignorovať voľby do europarlamentu a prečo je dôležité byť súčasťou Európskej únie. Mládež vážnu tému spracovala kreatívne a ich snaha bude odmenená.

Úloha bola jasná, vystihnúť dôležitosť EÚ v životoch mladých ľudí. "Mladí ľudia v tej kategórii 18 - 24 rokov a medzi nimi vysokoškoláci maximálne profitujú z Európskej únie. Profitujú z Erazmu plus, to znamená programu študentskej výmeny, precestovali celú Európu. Bola by veľká škoda, keby práve tí ľudia, ktorí sa už cítia byť občanmi nielen Slovenska, ale aj Európskej únie nešli toho 25. mája a nevyjadrili svoj hlas," vyjadril sa Dionýz Hochel, poverený riaditeľ kancelárie Európskeho parlamentu. 

Zahlasovať za najlepšie video študentov môžete TU. 

​Pre víťaza sa otvoria dvere našej televízie. Spoznať môže zákulisie výroby reportáží. Nazrieť môžu do réžie alebo priamo do štúdia. Alebo ako vyzerá naša práca v spravodajskom newsroome napríklad aj pri spracovaní tém o eurovoľbách a Európskom parlamente. Dvanásť videí je už v tejto chvíli zverejnených na našom spravodajskom webe noviny.sk. "Na našom spravodajskom webe TV JOJ noviny.sk máme uverejnený článok, v ktorom sú tieto videá, ktoré nám študenti poslali, tam sa dajú pozrieť, a potom hneď pod nimi je možnosť hlasovanie podľa toho, komu sa aké páči," vysvetlil Adam Zavřel, šéf spravodajského webu noviny.sk. 

​Výhercom bude nielen autor videa s najvyšším počtom hlasov, ale podeliť o svoj zážitok sa bude môcť s ďalšími 9 spolužiakmi. 

Pred eurovoľbami spustila Kancelária EP roadshow po Slovensku. Návštevníkov čaká bohatý program. Viac v rozhovore TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy