Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Slováci sa vybrali nakupovať za hranice. Na cestách sa tvoria kilometrové kolóny
Zdielať na

VIDEO: Slováci sa vybrali nakupovať za hranice. Na cestách sa tvoria kilometrové kolóny

BRATISLAVA / Cesty smerom do Rakúska či Poľska sú plné áut. Slováci sa opäť počas sviatku, kedy sú u nás obchody zatvorené, vybrali nakupovať za hranice. Dlhé kolóny sa tvoria nielen pred hraničnými priechodmi ale aj pred vjazdmi do nákupných centier.

Premávka na hlavnom ťahu z Bratislavy smerom do Rakúska je hustá. Vodiči stoja v kolónach už smerom do Hainburgu. Ulice sa už ale plnia aj v okolitých rakúskych mestách. Podľa informácií TV JOJ je situácia pred nákupnými centrami v Hainburgu zatiaľ pokojná, vodiči stále majú kde zaparkovať, hoci parkoviská vyzerajú už na prvý pohľad preplnené. 

Slováci, ktorých sme v Rakúsku oslovili, vraj ale pre bežné potraviny neprišli. Za hranice sa vybrali len preto, že chcú využiť svoj voľný čas nákupmi vecí, ktoré na Slovensku nemožno dostať. 

Cesty sa začali plniť aj smerom do Poľska, kam sa Slováci chystajú nakupovať práve na trhy. Dostať sa na poľské trhovisko bolo umením, prekážkou boli kolóny siahajúce až do Trstenej. Ľudí neodradilo ani chladné počasie, keď v noci namerali v Liesku až mínus 6 stupňov. Tisíce Slovákov z viacerých kútov republiky sa hrnuli na nákupy za hranice. "Z Trstenej smerom na hraničný priechod do Poľska sme zaznamenali kolónu slovenských občanov smerujúcich na trhy do Poľska, premávku riadili policajné hliadky v spolupráci s poľskou políciou, o hustote premávky sme informovali dopravné servisy," vyjadrila sa k situácii hovorkyňa polície Jana Balogová. 

Slovenskí obchodníci si z toho, že počas sviatku prídu o tržby ťažkú hlavu nerobia. "Jeden, prípadne dva dni pred sviatkom cítime väčší záujem spotrebiteľov o nákup potravín," dodal prezident Zväzu obchodov SR Martin Katriak. 

Tínedžerské nákupy v Banskej Bystrici skončili bez platenia. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy