Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na detskom futbale sa strhla veľká hádka. Padali nadávky i vyhrážky
Zdielať na

Na detskom futbale sa strhla veľká hádka. Padali nadávky i vyhrážky

MEDZILABORCE / Je to veľká hanba, reagujú futbaloví nadšenci na incident, ktorý sa odohral počas víkendového zápasu v Medzilaborciach. Proti sebe sa postavili 13-roční žiaci, no zápas skončil divokou hádkou a dokonca vyhrážkami. Na trávnik vybehli rodičia malých futbalistov. Pozrite si autentické zábery.

"Je mi ľúto chlapcov, ktorí v takom veku musia prežívať doslova traumy," povedal viceprimátor mesta Medzilaborce a otec futbalistu Adrián Kaliňák. Okrem kriku prišli na rad aj vyhrážky. "Svidnícki chlapci mali obavu o svoje zdravie, doslova boli zabarikádovaní v priestoroch šatne," dodal Kaliňák. 

Proti sebe stáli mladší žiaci z Medzilaboriec a zo Svidníka. Podľa slov jedného z trénerov došlo k incidentu na konci futbalového zápasu. "Počas zápasu sa dvaja chlapci z jedného a druhého mužstva okopávali, čo riešil samozrejme rozhodca, akurát, že jeden z rodičov si to išiel po zápase vyriešiť s týmto chlapcom slovne," povedal náčelník mestskej polície v Medzilaborciach Martin Dimun. 

Neostalo ale iba pri tom a na ihrisko postupne vbehli ďalší rodičia. Videá uverejnila na internete press.tv. Zachytávajú ako jedna zo žien dokonca po hráčoch hodí topánku. "Je mi to ľúto, čo sa stalo, verím, že sa to do budúcna nestane. Emócie sú emócie, ale toto na trávnik nepatrí," uviedol tréner žiakov vo Svidníku Tomáš Vinjar. 

Tréner medzilaboreckých žiakov na kameru hovoriť nechcel. O incidente vie aj Východoslovenský futbalový zväz. "Disciplinárna komisia po preštudovaní dostupných materiálov a výpovedí zaujme stanovisko podľa platných noriem," uviedol sekretár Východoslovenského futbalového zväzum Marcel Eperješi vo svojom stanovisku.

Dodržiavanie verejného poriadku na ďalších zápasoch chcú organizátori zabezpečiť v spolupráci s mestskou políciou a s miestnou občianskou poriadkovou službou. "Nikto nepredpokladal, že sa to môže stať na žiackom zápase," uviedol Dimun.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy