Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Súd bude o Ferusovi rozhodovať v piatok, mal by vypovedať aj v prípade vraždy Kuciaka
Zdielať na

Súd bude o Ferusovi rozhodovať v piatok, mal by vypovedať aj v prípade vraždy Kuciaka

Archívna reportáž

LEVICE / Okresný súd v Leviciach začal v pondelok o pol tretej pojednávanie v súvislosti s prepustením Ľuboša Ferusa z väzby. Ten je obvinený z okradnutia štyroch mužov. Všetkému predchádzal konflikt v bare, ku ktorému sa v minulosti pre TV JOJ vyjadril aj majiteľ podniku. Pojednávanie ale zhruba po dvoch hodinách prerušili.

Sudkyňa okresného súdu v Leviciach zhruba po dvoch hodinách prerušila pojednávanie pre nedostatok podkladov. "Je to veľká záhada, že podklady neboli v sumárnej podobe, ale podľa môjho názoru si má za to zodpovedať prokuratúra," uviedla advokátka Júlia Vestenická. Súd bude pokračovať v piatok, 3.mája. 

Podľa informácií TV JOJ bude údajne vypovedať v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a aj za sledovanie novinárov. Právnička to nepotvrdila ani nevyvrátila. 

Ako to bolo?

Štyria údajní poškodení sa v podniku zabávali a podľa majiteľa pritom rozbíjali veci. Barman od nich žiadal zaplatiť škodu čo odmietli a preto ich tam zamkol. Partia vraj utiekla cez okno. 

Barman medzitým zavolal na políciu, ale aj majiteľovi. Ten sa práve zabával na plese so synom a Ľubošom Ferusom, ten jediný nepil alkohol, preto ich tam viezol. Partia ušla na taxíku, ktorý chceli s majiteľom podniku do príchodu polície zastaviť. Zastihli ich v Želiezovciach a strhla sa bitka.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade. 

​Majiteľ podniku tvrdí, že až keď Ferus videl, že je zle vystúpil z auta a išiel im na pomoc.

Podľa polície to bolo inak. Ferus mal so synom majiteľa údajne partiu autom zablokovať a pýtali od nich 1600 eur a mobilný telefón. 

Ľuboša Ferusa vzali do väzby. O jeho prepustení v pondelok rozhoduje súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy