Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Futbalový klub rieši vážny problém. Na ihrisku im majiteľ vykopal obrovské diery
Zdielať na

Futbalový klub rieši vážny problém. Na ihrisku im majiteľ vykopal obrovské diery

ZEMPLÍNSKA ŠIROKÁ / Tri veľké jamy na futbalovom ihrisku v Zemplínskej Širokej v okrese Michalovce prekazili víkendový zápas miestnych futbalistov. Vykopal ich majiteľ pozemku, ktorý sa nachádza pod časťou štadióna. Pozemkový "galimatiáš" je dedičstvom komunizmu a môže sa zopakovať aj v iných častiach Slovenska.

Tri veľké ručne vykopané jamy sú následkom dlhodobého sporu o časť pozemku pod ihriskom. Jeho majiteľ a obec doteraz nenašli formu kompenzácie, ktorá by vyhovovala všetkým. "Je možnosť náhrady pozemku v takej istej kvalite, len mimo ihriska. Ponúkli sme mu ako cenu aj poľnohospodársku pôdu, no aj toto odmietol,"  vyjadril sa starosta obce Vladimír Mati.

Miestni vedia, že majiteľ si na svojom pozemku môže robiť čo uzná za vhodné. Neschvaľujú ale formu jeho nátlaku, ktorou poškodil aj ostatných. Nevysporiadané pozemky pod futbalovými ihriskami sa vyskytujú po celom Slovensku. Dedičstvo komunizmu, môže športové kluby kedykoľvek zlikvidovať. "Štát zatiaľ k danej veci nezaujal žiadne stanovisko, že by nám v tejto veci pomohol," dodal starosta Mati. "Musíme teraz zháňať nové ihrisko alebo vylúčiť družstvá zo súťaže," poznamenal Štefan Praskaj, predseda klubu OŠK Družstevník Zemplínska Široká. 

​Na bývalom pozemku chemického závodu boli ukryté sudy s nebezpečnými látkami. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy