Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Za vraždou podnikateľa z Kolárova môžu byť dlhy. V prípade figuruje aj obžalovaný Zoltán Andruskó
Zdielať na

Za vraždou podnikateľa z Kolárova môžu byť dlhy. V prípade figuruje aj obžalovaný Zoltán Andruskó

KOLÁROVO / Za vraždou podnikateľa z Kolárova spred dvoch rokov mohli byť aj dlhy. Nebohý Peter Molnár totiž požičiaval peniaze, medzi dlžníkmi bol aj obžalovaný Zoltán Andruskó, ktorý od začiatku spolupracuje s vyšetrovateľmi vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Rodinu zavraždeného podnikateľa z Kolárova, ktorého pred 2 rokmi doposiaľ neobvinený páchateľ pripravil o život v jeho vlastnom dome, informácia o tom, že by za vraždou mohli stáť obvinení z prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka, neprekvapila. Na kameru TV JOJ síce nechceli hovoriť, ale prvé podozrenia sa v nich vraj objavili už v septembri minulého roka. Keď v Kolárove zadržali Tomáša Szabóa a Miroslava Marčeka. "V roku 2017 sa stala vražda v Kolárove, následne deň na to boli chlapci u neho (rozumej Zoltán Andruskó) a nepriamo sa mu mali priznať k spáchaniu tejto vraždy," uvádza sa vo výpovedi Andruskóa. 

Aj keď vo výpovedi Zoltán Andruskó uvádza rok 2017 a Petra Molnára dvomi ranami zavraždili v decembri 2016, všetci štyria muži sa dôverne poznali. Bývalý policajt Tomáš Szabó a bývalý vojak Miroslav Marček, po návrate zo zahraničia našli prácu u zavraždeného Petra. Rodinný priateľ nebohého podnikateľa nám potvrdil, že najskôr na dohodu vozili pasažierov autom na letisko, neskôr sa medzi nebohým Petrom a obvineným Tomášom vytvoril veľmi blízky kamarátsky vzťah. Neraz vozil svojho šéfa, už ako kamarát, na rôzne stretnutia aj do Budapešti.

Tomáš podľa rodinného priateľa, ktorého TV JOJ identitu pozná, vedel od Petra o mnohých jeho kšeftoch. Bolo všeobecne známe, že okrem prepravnej spoločnosti nebohý Molnár požičiaval peniaze za úrok. A to nemalé sumy, až do 100 tisíc eur. O pôžičkách si viedol záznamy, do ktorých mala TV JOJ možnosť nahliadnuť. Medzi približne dvomi desiatkami dlžníkov sa objavili aj spoločnosti, ktoré sa venujú eurofondom. Pri rozsiahlej septembrovej akcii, okrem podozrivých z vraždy Jána Kuciaka, zadržali aj ďalších, ktorí majú blízko práve k týmto spoločnostiam, ale po vypočutí boli prepustení. V zozname dlžníkov figuruje aj samotný Zoltán Andruskó – peniaze si požičal ešte v roku 2013. 

Zdroj blízky rodine nám potvrdil, že výpoveď Zoltána Andruskóa považujú za jeho snahu získať čo najmenší trest. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa k vražde podnikateľa mal priznať Miroslav Marček. Doposiaľ ale nebola obvinená žiadna konkrétna osoba.

Pozrite si reportáž súvisiacu s vraždou podnikateľa Molnára:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy