Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Šufliarskeho uvoľnenie z funkcie Čižnár schválil. Začne pohovory s novými kandidátmi
Zdielať na

Šufliarskeho uvoľnenie z funkcie Čižnár schválil. Začne pohovory s novými kandidátmi

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý prvý námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky k 1. aprílu požiadal o uvoľnenie z funkcie vedúceho prokurátora. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár mu vyhovel a zaradil ho podľa jeho schopností na odbor legislatívy a ústavného práva.

"Peter Šufliarsky dňa 1.4.2019 požiadal o uvoľnenie z funkcie vedúceho prokurátora – prvého námestníka generálneho prokurátora Slovenskej republiky. Tejto žiadosti 2.4.2019 generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár vyhovel. Podľa rozhodnutia generálneho prokurátora SR bude Mgr. Peter Šufliarsky vzhľadom na odborné skúsenosti zaradený na odbor legislatívy a ústavného práva Generálnej prokuratúry SR. Generálny prokurátor má vytipovaných niekoľkých kandidátov na jeho miesto, s ktorými v najbližších dňoch mieni vykonať osobné pohovory," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. 

Prvý námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky skončil vo svojej funkcii po kauze sms komunikácie medzi ním a Marianom Kočnerom. Námestník komunikáciu priznal. V súčasnosti sú tieto správy súčasťou spisu k vyšetrovaniu likvidácie Šufliarskeho a nesúvisia s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy