Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Haščák: Radšej budem žiť s povesťou korupčníka a mať goriliu hlavu, ako byť spájaný s vraždou
Zdielať na

Haščák: Radšej budem žiť s povesťou korupčníka a mať goriliu hlavu, ako byť spájaný s vraždou

BRATISLAVA / Šéf finačnej skupiny Penta Jaroslav Haščák v rozhovore pre Aktulaity.sk uviedol, že radšej bude žiť s povesťou korupčníka a mať goriliu hlavu, ako by mal byť spájaný s vraždou novinára Jána Kuciaka. Toto prepojenie odmieta, blízky vzťah s Marianom Kočnerom dnes vníma ako chybu.

"Radšej budem žiť s povesťou korupčníka a mať goriliu hlavu, ako byť spájaný s vraždou," uviedol v rozhovore pre Aktuality.sk šéf finačnej skupiny Penta Jaroslav Haščák. V rozhovore hovorí aj o spise Gorila či blízkom vzťahu s obvineným v prípade vraždy novinára Marianom Kočnerom.  

Jána Kuciaka podľa vlastných slov registroval ako šikovného novinára s dobrým analytickým myslením. Jeho vraždu si okamžite spojil s novinárskou prácou. 

Inkriminovaná sms 

Haščákove meno sa začalo spomínať krátko po obvinení Mariana Kočnera. Kočner mu mal poslať vulgárnu SMS, Haščák v rozhovore odmieta, že by táto SMS správa poukazovala na Jána Kuciaka. "Myslím, že súvisela s jeho záujmom odstaviť vyšetrovateľa, ktorý riešil prípad vraždy Silvie Volzovej, ktorú si mal objednať Pavol Rusko," uviedol Haščák. Je si tým podľa vlastných slov istý na 95 až 95 percent. 

TV JOJ sa s elitným vyšetrovateľom podarilo spojiť. Keďže v tejto veci na neho bolo na prelome rokov podané trestné oznámenie, ktoré sa preveruje, nechce sa k tomu vyjadrovať. Ale potvrdil, že v minulosti evidoval snahu o svoji diskreditíciu, a tlaky. "Počas vyšetrovania tohto prípadu sme viackrát zaznamenali snahy nejakých osôb vstupovať do procesu vyšetrovania, ktoré sme si vždy obhájili a eliminovali. Vo vyšetrovacom spise je založená písomnosť, podľa ktorej mala mať nejaká osoba záujem o moju kriminalizáciu a diskreditáciu. Je potrebné si však položiť otázku, že prečo sa mal do tejto veci podľa pána Haščáka angažovať pán Kočner, keď v danej veci nebol vôbec obvinený a vystupoval v nej len v procesnom postavení svedka," uviedol pre TV JOJ Lukáš Kyselica.

Televízia JOJ informovala minulý týždeň, že Jaroslav Haščák kontaktoval políciu a požiadal o výsluch. Vyšetrovateľ mu ale do dnešného dňa termín neurčil. 

​O Zsuszovej a Tóthovi

Jaroslav Haščák v rozhovore pre Aktuality.sk nazval Alenu Zsuzsovú bláznivou babou. A to v súvislosti s tým, že ho pri výpovedi označila za možného objednávateľa vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.  Na otázku prečo by si to vymyslela, odpovedal takto: "Neviem. Ale predtým už stihla obviniť z toho istého aj Borisa Kollára a Daniela Lipšica, čo ukazuje, ako dôveryhodná je jej výpoveď."

"Naozaj netuším, aká bola jej motivácia. Pokiaľ viem, formulovala to tak, že si myslí, že je to preto, že mám vplyv a vlastním médiá. Zrejme jej prekážalo, akým bulvárnym spôsobom pokrývali jej osobu niektoré naše médiá. Možno sa mi chcela pomstiť alebo zahrať nejakú hru," dodáva Haščák. O Zsuszovej podľa vlastných slov nkdy predtým nepočul.

Po razii v Kolárove vypovedal na polícii v súvislosti s vraždou aj bývalý SISkár Peter Tóth. Priznal, že na objednávkou Mariana Kočnera sledoval nvinárov. "Nevedel som, že sleduje novinárov. Kočner mi však spomínal, že pripravuje portál o médiách. Jeho názov mi nepovedal, netušil som ani to, že na tom pracuje s Tóthom," uviedol Haščák. 

O Gorile 

Pri raziách v nehnuteľnostiach Mariana Kočnera našla polícia nahrávku Kočnera s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Kočner mu v nej údajne vyčíta, že bol Trnka za Haščákom. Šéf Penty odmieta vydieranie pre nahrávku Gorila. "Nikto ma nikdy nevydieral nahrávkou Gorily. Ani mi ju nikto nikdy neponúkal," uviedol. 

Jaroslav Haščák na záver rozhovoru na otázku, či neľutuje s odstupom, že mal s Marianom Kočnerom blízky vzťah odpovedal takto: "Z dnešného pohľadu to jednoznačne vnímam ako chybu."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy