Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ministerka pôdohospodárstva odmietla vymenovať Rastislava Huttu za riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u
Zdielať na

Ministerka pôdohospodárstva odmietla vymenovať Rastislava Huttu za riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná nevymenuje Rastislava Huttu za riaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku. Podľa slov Matečnej za jej rozhodnutím stojí aj Dankova SNS. V najbližšom období by malo byť vypísané nové výberové konanie.

"Nestotožňujem sa so závermi výberovej komisie a pána nebudem menovať za riaditeľa štátneho podniku. Za týmto mojím rozhodnutím stojí aj Slovenská národná strana a Andrej Danko. Táto téma je pre mňa úplne uzatvorená," podotkla Matečná a dodala, že vypíšu nové výberové konanie. Pre Matečnú je nepochopiteľné, že na takúto pozíciu sa prihlásili len dvaja uchádzači a na výberovom konaní bol prítomný len jeden. "Získať ľudí na takéto pozície je veľmi zložité a nikto nechce zobrať zodpovednosť. Je jednoduchšie komentovať hospodárenie TANAP-u pri počítači alebo z europarlamentu, ako ho riadiť," konštatovala.

Výberové konanie na nového riaditeľa vypísalo ministerstvo pôdohospodárstva na 19. februára. Z dvoch prihlásených záujemcov sa na ňom zúčastnil len jeden uchádzač, Rastislav Hutta. Výberová komisia overila jeho odborné znalosti, manažérske schopnosti a všeobecný prehľad a na základe zhodnotenia výsledkov ho po osobnom pohovore odporučila vymenovať za riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u. Hutta mal nastúpiť na miesto odvolaného šéfa Pavla Fabiana.

Podľa obchodného registra Hutta v nedávnej dobe bol alebo stále je konateľom, spoločníkom alebo členom predstavenstva v 29 spoločnostiach ako napríklad Tatra development group, Skilandia, Eenergia, Interwood, Koliba Bešeňovka či Liptovská investičná spoločnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy