Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Sporná pokuta cyklistky. Katarína obvinenia odmieta
Zdielať na

Sporná pokuta cyklistky. Katarína obvinenia odmieta

KOLÁROVO / Katarína z Kolárova tvrdí, že dostala pokutu za opakované prekročenie rýchlosti na bicykli. V policajnom zázname je však uvedené, že pokuta bola za opakovanú jazdu mimo obce bez prilby. Mama troch detí to odmieta. Všetky ochranné prvky vraj mala na sebe. Tvrdenie proti tvrdeniu mohla vyriešiť kamera v policajnom aute, ale tá nebola zapnutá.

Katarína sa v sobotu ráno vybrala do lekárne, po ceste neprešla ani 200 metrov, keď ju zastavili policajti. "Vraj, údajne idem rýchlo na bicykli," tieto slová si mala vypočuť mama 3 detí na materskej, cez stiahnuté okienko policajného auta. Keďže 5-kilometrovú vzdialenosť z blízkeho majera do Kolárova meria viackrát denne, už sa tomu nečudovala.

"Moju manželku strašne často zastavujú, chodí s dvoma deťmi do školy a späť a do obchodu chodí tak isto s bicyklom, menej hovorí po slovensky ako ja, skoro taký týždeň nemáme, že nezastavia ju za niečo," povedal manžel Gabriel. Tentoraz zo stretnutia s policajtmi odchádzala so šekom na 5-eurovú pokutu. Katarína tvrdí, že dostala len šek. Blok na pokutu nezaplatenú na mieste, ktorý má byť súčasťou takéhoto konania, vraj nedostala.

"Na takej čiernej podložke bol papier, to som podpísala. Ja sa s policajtmi neodvážim hádať," dodáva Katarína. "Dala im občiansky preukaz, vraveli jej, že išla si rýchlo s bicyklom, už sa to stalo viackrát, chcela na mieste zaplatiť tých 5 eur, ani sa nehádala, nič, a že nie, nie, dáme šek," vysvetľuje Gabriel. 

"Tých 5 eur nie je až tak veľa, len aj ja by som rád videl ten záznam, že ako rýchlo išla," dodáva Gabriel. "Vedia, že nehovorím dobre po slovensky, ale nebol ochotný so mnou prehovoriť po maďarsky, a tak som len prikyvovala, áno, áno," opisuje Katarína.

Katarína tvrdí, že policajti jej rýchlu jazdu na bicykli mali vytýkať už viackrát, dokonca aj pri schádzaní z mosta. Pokutu dostala prvýkrát. Ale podľa policajného záznamu za úplne iný priestupok.

"Cyklistka bola opakovane riešená za jazdu bez ochrannej prilby, tento krát pokutou nezaplatenou na mieste. Policajti postupovali pri vybavovaní tohto priestupku v zmysle zákona," informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.  "Aj teraz mám prilbu, vždy ju mám, ale vyplatím im tých 5 eur, a na zadnú stranu šeku napíšem, nech ich minú na lieky. Aj ja som pre ne išla do mesta," rozpráva Katarína. 

"Ak páchateľ priestupku nesúhlasí s postupom policajta, môže podať sťažnosť kontrolným orgánom príslušného krajského riaditeľstva," dodáva hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy