Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž nespokojný s prácou primátora sa mstil pyrotechnikou, potom zaútočil nožom
Zdielať na

Muž nespokojný s prácou primátora sa mstil pyrotechnikou, potom zaútočil nožom

BANSKÁ BYSTRICA / Polícia v Banskej Bystrici počas víkendu zadržala muža, ktorý dlhé týždne obťažoval ľudí nepovolenými ohňostrojmi. Tie odpaľoval neskoro v noci. Tridsaťtriročný muž sa takto mstil primátorovi mesta, z ktorého prácou vraj nie je spokojný. Počas víkendu jeho správanie vyvrcholilo v dome primátora. Útočník sa k nemu dobýjal a do zvončeka pri dverách zapichol nôž.

Nepovolené nočné ohňostroje doslova otravovali obyvateľov Banskej Bystrice. Niekoľko týždňov sa ľudia neskoro v noci, často aj niekoľko hodín po polnoci, prebúdzali na výbuchy ozývajúce sa z rôznych častí mesta. Mestskí policajti boli v strehu prakticky dennodenne. Pri čine sa im podarilo prichytiť 33-ročného Banskobystričana, ktorý síce zakaždým pokutu zaplatil, no neprestal. "Boli sme v strehu, jeho konanie bolo nepredvídateľné, nemal žiadne zábrany," uviedol náčelník mestskej polície v Banskej Bystrici Miroslav Bálint. 

​Nešlo o žiadnu nevinnú zábavku, ale o pomstu primátorovi mesta, z ktorého prácou vraj nebol spokojný. Vyhrážať sa prišiel aj na mestský úrad, no jeho správanie vyvrcholilo cez víkend, keď sa dobýjal do bytu primátora a na výstrahu zabodol do zvončeka pri dverách nôž. Polícii sa ho podarilo zadržať. Hrozí mu ročné väzenie. "V minulosti to už urobil, bolo to ako nebezpečné vyhrážanie," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Muž sa správal nevyspytateľne a polícia preto rozhodla o jeho prevoze na psychiatrické oddelenie. Samotný primátor ani jeho hovorkyňa sa k incidentu na kameru vyjadriť nechceli, na oficiálnom FB profile ale uviedol, že na útočníka podal niekoľko trestných oznámení a verí, že po zadržaní už nebude obťažovať obyvateľov mesta.

Pyrotechnika vie často napáchať škody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy