Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šéf komanda Lynx na post policajného prezidenta podľa zistení TV JOJ nekandiduje
Zdielať na

Šéf komanda Lynx na post policajného prezidenta podľa zistení TV JOJ nekandiduje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Šéf komanda Lynx Štefan Hamran podľa informácií TV JOJ z prostredia ministerstva vnútra nepodal prihlášku na prezidenta policajného prezidenta. Do piatku minulého týždňa poslalo šesť záujemcov prihlášku na šéfa polície a päť uchádzačov zabojuje o šéfa inšpekcie. Informovalo o tom ministerstvo vnútra.

Ministerstvo vnútra zatiaľ neprezradilo konkrétne mená. "Rezort vnútra momentálne skúma, či dokumenty predložené do výberového konania spĺňajú zákonné požiadavky. V zmysle §33b zákona o štátnej službe príslušníkov PZ Ministerstvo vnútra SR bezodkladne po pozvaní uchádzačov, ktorí splnili zákonné predpoklady, zverejní na svojom webovom sídle ich životopisy a dátum a miesto výberového konania," uviedlo ministerstvo vo svojom stanovisku. 

Tí, ktorí spĺňajú podmienky budú pozvaní na výberové konanie, ktoré sa uskutoční pred sedem člennou komisiou. "Dvoch čle­nov ko­mi­sie me­nu­je mi­nis­ter vnút­ra a po jed­nom čle­no­vi ko­mi­sie me­nu­je ge­ne­rál­ny pro­ku­rá­tor, pre­zi­dent Po­li­caj­né­ho zbo­ru, ria­di­teľ Úra­du in­špek­čnej služ­by, rek­tor Aka­dé­mie Po­li­caj­né­ho zbo­ru a od­bo­ro­vý or­gán, kto­rý má naj­viac čle­nov z prís­luš­ní­kov Po­li­caj­né­ho zbo­ru. Na plat­nosť roz­hod­nu­tia ko­mi­sie je pot­reb­ná nad­po­lo­vič­ná väč­ši­na hla­sov všet­kých čle­nov," uviedlo ministerstvo v stanovisku. 

Zápisnica o výberovom konaní sa zverejní na webe MV SR do 5 dní od jeho uskutočnenia a ministerka vnútra musí do 15 dní predloženia zápisnice predostrieť najmenej troch uchádzačov výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. Ak výbor neodporučí vymenovať nikoho, rezort vnútra do 30 dní vyhlási nové výberové konanie.

Televízia JOJ minulý týždeň informovala, že o post šéfa polície má záujem aj veliteľ komanda Lynx Štefan Hamran. Podľa informácií TV JOJ z prostredia ministerstva vnútra nakoniec tak neurobil. 

Už minulý týždeň súčasný prezident polície Milan Lučanský uviedol, že sa bude uchádzať o post prezidenta polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy