Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vážne chorú pacientku nechali po operácii v nemocnici ležať na chodbe, vraj nemali miesto
Zdielať na

Vážne chorú pacientku nechali po operácii v nemocnici ležať na chodbe, vraj nemali miesto

LEVICE / Vážne chorú 63-ročnú pacientku nechali po operácii žalúdka ležať na chodbe. Žena tam podľa rodiny bola dva dni. Stalo sa to na chirurgickom oddelení v levickej nemocnici, ktorej zriaďovateľom je súkromná spoločnosť. Príbuzní sú nahnevaní a hovoria o neľudskom zaobchádzaní.

Žena po operácii leží v levickej nemocnici na chirurgickom oddelení. Keď za ňou prišli príbuzní, zostali prekvapení. "Bola vlastne na tej chodbe, my sme boli s manželom v tom, že dobre, už ju previezli z operačky a riešia príjem na izbu," opisuje udalosti príbuzná pacientky Vlasta Horváthová. 

Nič také sa ale neudialo, a pani Evu našla rodina na chodbe oddelenia aj na druhý deň. "Ma zarazilo, že stále leží na chodbe v prievane," vysvetľuje Vlasta. 

Skončila na chodbe 

Tým, že pacientka nebola v izbe, nedokázala si ani oddýchnuť. "Ona chudera sa snažila aj oči zatvárať, aj spať, ale každú chvíľu sa naplašila, lebo buchli dvere, telefón zvonil, niekto išiel, dupal okolo," pokračuje Vlasta. 

Stav chorej ženy je vážny, okrem iného má rakovinu lymfatických uzlín v pokročilom štádiu, k tomu ďalšie pridružené ochorenia a aj oslabenú imunitu. "Všetci vieme že dobré to nebude, ale teraz ju vytlačiť na chodbe a tam ju nechať umrieť?" dodala Vlasta. 

Vysvetlenie nemocnice 

"Vzhľadom na nevyhnutnosť bezprostredne blízkosti a neustále dohľadu personálu nad stavom pacientky, vytvoril personál observačný priestor pred pracovňou sestier oddelenia," vysvetlila hovorkyňa nemocnice, ktorú zriaďuje spoločnost Agel SK. Lekári rodine celú situáciu vysvetlili tak, že žena musí ležať na chodbe preto, lebo nemajú voľné miesto.

"My sa cítime blbo, ona sa cíti blbo a ja sa pýtam kompetentných, komu by sa takýto prístup páčil," myslí si Vlasta. "Vzniknutá situácia nás mrzí, bola zapríčinená plným kapacitným stavom na chirurgickom oddelení," dodala hovorkyňa nemocnice. 

O prípad sa už zaujíma aj hlavný lekár samosprávneho kraja Ľuboš Ševčík: "My sa touto situáciu budme zaoberať a požiadali sme vedenie nemocnice, aby nám dalo vysvetlenie."

Pozrite si reportáž o prípade pani Renáty, ktorá trpí onkologickým ochorením, no poisťovňa jej odmieta preplatiť liečbu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy