Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sen o diaľnici medzi Bratislavou a Košicami sa opäť potkol, tentokrát pri Višňovom
Zdielať na

Sen o diaľnici medzi Bratislavou a Košicami sa opäť potkol, tentokrát pri Višňovom

BRATISLAVA/ŽILINA / Súvislá autostráda z Košíc do Bratislavy je stále v nedohľadne. Pozastavenie výstavby novej diaľnice s tunelom Višňové je problém, a veľký. Dopady to bude mať aj na iný, nadväzujúci úsek Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka.

Ten zrejme bude hotový, avšak mešká 2 a pol kilometrový privádzač zo Žiliny. No a bez neho sa vodiči môžu na novú autostrádu len pozerať. Podľa opozičného poslanca Marosza je diaľničná politika počas vlád Smeru dlhodobo zle manažovaná.

"V 2019 roku tento úsek sa nepodarí otvoriť, lebo tam žijem a viem, akým spôsobom napreduje práca na tom privádzači. To sa jednoducho nedá stihnúť," hovorí poslanec Ján Marosz.

Dostavbu privádzača vníma skepticky aj dopravný analytik.

"Žiaľ, nezodpovednými rozhodnutiami sa obstarával príliš neskoro. Ukazuje sa, že navyše ani nebol dostatočne pripravený. Aj jeho realizácia bude meškať," hovorí Ján Kovalčík, dopravný analytik INEKO.

Okrem privádzača treba postaviť aj časti križovatky so susedným úsekom Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala. Tam však práce zastavili.

"Čo najrýchlejšie my potrebujeme toto dielo oživiť. Čiže vypratať starého dodávateľa a vysúťažiť nového," hovorí minister dopravy Érsek.

Národná diaľničná spoločnosť hovorí, že robí všetko pre to, aby dotyčné stavby spustili ešte v tomto roku.

V stanovisku Národnej diaľničnej spoločnosti sa píše: "Práce na križovatke, ktorá bola súčasťou úseku Lietavská Lúčka - Dubná Skala, prebiehali relatívne rýchlo. Teraz sa na chvíľu zastavili, ale akonáhle odchádzajúci zhotoviteľ odovzdá stavbu, výstavba križovatky sa opäť rozbehne. Radi by sme križovatku a teda aj celý úsek od Hričovského Podhradia po Lietavskú Lúčku, sprevádzkovali do konca tohto roka."

Ani tento problém neprišiel znenazdajky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy