Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kocúra pomáhali dať dole zo stromu hasiči
Zdielať na

Kocúra pomáhali dať dole zo stromu hasiči

RUŽOMBEROK / V ružomberskom zvieracom útulku zasahovali hasiči. Na strome uviazol kocúr, ktorého nechal niekto v krabici pred vstupnou bránou. Ľudia sa žiaľ takýmto spôsobom zbavujú svojich domácich miláčikov pomerne často.

So svojimi záchrancami vystrašený kocúr nespolupracoval, syčal na nich a hrýzol. ružomberskí hasiči ho však po chvíli odchytili a v prepravke odovzdali zamestnankyni útulku. Takúto záchrannú akciu tu síce ešte nemali, no nechcených zvierat, ktorých sa ich majitelia snažili zbaviť takýmto spôsobom, tu už zachránili neúrekom.

"Veľakrát sa nám už stalo, či šteniatka, mačiatka alebo aj dospelé mačky nám nechávajú pred útulkom v krabici alebo veľké psy uviazané pre útulkom," hovorí Denisa Bistiaková, z O.Z. Centrum nájdených zvierat.

Ľudia sa takto zbavujú zodpovednosti a obchádzajú aj požiadavku útulku pre prijatie šteniat alebo mačiatok, ohľadom kastrácie ich rodičov. Už neraz sa však stalo, že mačka ušla z krabice, alebo pes prehrýzol vodítko a na blízkej ceste ho zrazilo auto.

"Sme tu pri veľmi frekventovanej ceste a keď to zviera ujde z krabice môže spôsobiť nehodu a kto bude potom vinník?" dodáva Denisa Bistiaková.

Tento problém sa však ani zďaleka netýka len ružomberského útulku. Jeho zamestanci preto apelujú na všetkých ľudí, ktorí sa chcú zvieraťa zbaviť, aby konali zodpovedne: "O dva týždne bude ešte ten kocúrik kastrovaný a bude ponúknutý na adopciu."

Jednou z možností ako obmedziť počet zvierat na ulici je pokus zaviesť predaj zvierat iba z útulkov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy