Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dráma v záhradkárskej osade. Muž strieľal na družku, potom sa zabarikádoval v chate
Zdielať na

Dráma v záhradkárskej osade. Muž strieľal na družku, potom sa zabarikádoval v chate

PARTIZÁNSKE / V záhradkárskej osade pri Brodzanoch sa v piatok večer odohrala dráma, ku ktorej pravdepodobne dopomohol aj alkohol. Päťdesiatjeden ročný muž zaútočil strelnou zbraňou na svoju družku a spôsobil jej strelné poranenia na krku a pri uchu.

Zranená žena bola pri vedomí a zišla asi pol kilometra k hlavnej ceste. Sama si zavolala pomoc. "Vyslali sme záchranárov k žene, ktorá utrpela strelné poranenie v oblasti hlavy," povedala hovorkyňa záchrannej služby Alena Krčová. Prišiel pre ňu vrtuľník a previezol ju do nemocnice. Policajti muža hľadali po dedine, on sa zatiaľ zabarikádoval v chatke. Zavolali preto kukláčov. Pripravení boli aj policajní vyjednávači. V osade vypli elektrinu.

Po príchode kukláčov vyrazili dvere chaty a spacifikovali ho. Našli u neho strelné zbrane. "Páchateľ dosiaľ nezistenou zbraňou zasiahol rovnako starú družku do oblasti hlavy," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie polície v Trenčíne Danka Adamiková. Po dychovej skúške sa ukázalo, že mal jeden a pol promile alkoholu. Podľa zistení TV JOJ nemala polícia problémy s týmto párom po prvýkrát. Muž už mal byť v minulosti obvinený z týrania. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví, ktorého sa dopustil 51-ročný muž," povedala Adamiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy