Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
SHMÚ vydalo výstrahu pre západné a stredné Slovensko. Pozor na silný vietor
Zdielať na

SHMÚ vydalo výstrahu pre západné a stredné Slovensko. Pozor na silný vietor

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na pondelok 4. marca a utorok 5. marca výstrahy pred silným vetrom, ktoré platia najmä pre západné a stredné Slovensko.

Výstrahy prvého stupňa na pondelok platia pre okresy Bratislava, Senec, Pezinok, Malacky, Senica, Skalica, Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Šaľa, Trnava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Nitra, Hlohovec, Piešťany, Topoľčany, Levice, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Krupina, Veľký Krtíš, Zlaté Moravce, Žarnovica, Nové Zámky, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Prievidza, Žilina, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. Tu sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 - 85 km/h. a priemernú rýchlosť 45 - 55 km/h. 

Výstraha 1. stupňa na utorok platí pre všetky kraje okrem Košického a to od polnoci do ďalšieho večera. 

Meteorológovia varujú aj pred silným vetrom na horách, najmä v Banskobystrickom, Žilinskom a Prešovskom kraji. Na horách sa nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt vetra,ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 30 - 37 m/s (110 - 135 km/h) a priemernú rýchlosť 20 - 25 m/s (70 - 90 km/h).. Obdobnú situáciu očakávajú meteorológovia aj v utorok 5. marca prevažne na západnom Slovensku. Rovnako ako v pondelok platí prvý stupeň výstrahy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy