Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po teplejších dňoch si pripravte dáždniky. Aký nás čaká víkend?
Zdielať na

Po teplejších dňoch si pripravte dáždniky. Aký nás čaká víkend?

BRATISLAVA / Po štvrtkovom veľmi teplom závere meteorologickej zimy, keď sme na našom území prepísali rekord zimy a v Hurbanove sme namerali 20,6°C, sa v piatok počasie zmenilo.

V piatok k nám postúpil studený front, prináša veľa oblačnosti a aj zrážky. Samozrejme, prejavuje sa aj na teplotách. Maximum ale bude nižšie, ako to štvrtkové. Predpoklad je od 8 do 15, na severe a východe od 3 do 8°C. 

Víkend bude veľmi premenlivý. Bude doznievať prúdenie chladnejšieho vzduchu k nám, v sobotu sa dajú očakávať prehánky na severe v nočných a ranných hodinách zmiešané, alebo aj snehové, od výšky asi 800 m. "Denná teplota dosiahne na hodnoty 6 až 11, na severe a miestami aj  na východe od 2 do 6°C," informuje meteorologička Najlepšieho počasia, Miriam Jarošová. 
Nedeľa bude slnečná, prehánky sa objavia iba výnimočne. Zrána pozor na hmlu alebo nízku oblačnosť. Teplota sa zdvihne na 10 až 15, na severe a východe okolo 8°C. 
V pondelok sa k nám opäť dostane veľmi teplý vzduch a aj napriek tomu, že bude veterno, denná teplota pri slnečnej oblohe bude v intervale 12 až 19, na severe a miestami aj na východe okolo 10°C. 
V ďalších dňoch budúceho týždňa bude prevládať oblačný a vlhký charakter počasia. Zrážkam sa určite potešia poľnohospodári, a teplotám nad 12°C v tých najteplejších lokalitách zase tí, ktorí sa tej pravej, astronomickej jari, už nevedia dočkať. 
Kaliforniu zas momentálne sužujú výdatne dažde. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy