Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krutý osud dozorcu z väzenia. Od 120 km púte ho ale neodradilo ani zdravotné postihnutie
Zdielať na

Krutý osud dozorcu z väzenia. Od 120 km púte ho ale neodradilo ani zdravotné postihnutie

HORNÉ TRHOVIŠTE / Dozorcovi z leopoldovského väzenia Jaroslavovi Drienovskému sa pred rokom postavil do cesty krutý osud. Po vážnej nehode prišiel o nohu, prácu a aj životné ilúzie. Vďaka odborníkom sa ale na nohy opäť postavil a rozhodol sa pre životnú púť.

20. júla minulého roka sa pánovi Jaroslavovi v priebehu niekoľkých sekúnd drasticky zmenil život. Pri nezmyselnej dopravnej nehode prišiel o nohu. Jaroslav Drienovský si vyrazil po práci na svojej motorke. Do protipruhu mu vletel 30-ročný muž. Jaroslav skončil po tvrdom náraze v jarku s devastačnými poraneniami nohy. Len zázrakom na mieste nevykrvácal. "Vďaka môjmu kolegovi, ktorý tam bol v pravý čas, inak by som bol tam neviem kde," povedal Jaroslav. Hoci vodič je čerstvo obvinený z prečinu ublíženia na zdraví, končatinu mu to nevráti. Rovnako ako športové aktivity a aj prácu, v ktorú vyše 20 rokov vykonával.

"Pred nehodou som pracoval v zbore väzenskej a justičnej stráže a toto sa skončilo tou nehodou, prakticky sa tam už nemôžem vrátiť," pokračoval Drienovský. 

Povedal teraz už bývalý dozorca v Leopoldovskej väznici, ktorý sa však nevzdáva. Po štyroch mesiacoch začal opäť chodiť a dokazuje to aj jeho takmer 120 kilometrová pešia púť do svätého mesta Santiago de Compostela. "Môžem povedať, že to miesto má nejakú zvláštnu silu. Po nejakých troch štyroch dňoch som vedel, že to musím dať, a že keď by som to nedal, by som sa sám za seba hanbil. Aj po tom úraze v tak krátkom čase som sa postavil na nohy a znova chodím," poznamenal. 

No pre Jaroslava to však nie je posledné veľké dobrodružstvo. Už v máji sa chystá na najväčší český vrch Snežku. "Za všetko vďačím aj mojim protetikom, Jaroslavovi Ševčíkovi a Martinovi Rybárovi, ktorí boli prvá ľudia, keď som tam prišiel ešte bez nohy, skormútení, mi potom vliali nádej do toho môjho života," dodal. 

Pozrite si reportáž o žene, ktorá trpí vážnou chorobou, no ani to ju nezastavilo predtým aby vystúpila na Lomnický štít:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy