Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pápež František poslal list Andrejovi Kiskovi: Pozrite si, čo mu napísal
Zdielať na

Pápež František poslal list Andrejovi Kiskovi: Pozrite si, čo mu napísal

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska navštívil pápeža a odovzdal mu jedinečný dar, ktorý vyrobili ľudia, ktorých osud nešetril. Pápež mu za krásny dar poďakoval už vtedy, ale dodatočne mu poslal aj list, aby vyjadril svoje hlboké dojatie.

Prezident vlastnými slovami predostrel s akou pokorou rozmýšľal, čo by priniesol pápežovi Františkovi ako vianočný dar. Chcel ho dať nielen vo svojom mene, ale aj v mene všetkých, ktorí v živote nemali šťastie. Priniesol preto nádherné vianočné ozdoby, ktoré vyrobili deti z centra Liberta v Košiciach, deti z detského domova v Turzovke, ľudia z centra Resoty Antona Srholca a deti zo základnej školy v Spišskom Hrhove. Prezident im za nádhernú prácu nezabudol poďakovať. 

​Ako píše prezident Andrej Kiska prostredníctvom sociálnej siete, svätý Otec František nezabudol a poslal mu dojemný list. "Ako dar ste mi priniesli, po delikátnom a vhodnom výbere, umelecké ozdoby na vianočný stromček. Vyrobili ich deti znevýhodnené, chudobné, ľudia bez domova a iné osoby, ktoré potrebujú pomoc. Toto Vaše gesto ma dojalo a uvažoval som: opäť sú to Chudobní, ktorí oslavujú Boha. Považoval som si za povinnosť umiestniť tento Váš dar ihneď pred oltár, počas celého obdobia prípravy na Vianoce. Pán prezident, ešte raz vďaka za toto gesto. Želám Vám požehnaný a šťastný rok 2019. Odovzdajte moje pozdravy Vašej rodine a Vášmu otcovi, a (nech, prosím, pokračujú v modlitbách za mňa). Nech Vás Ježiš požehnáva a Svätá Panna nech Vás ochraňuje," píše sa v liste. 

Pápež mu okrem listu poslal aj fotky, na ktorých je krásne vidieť, ako si cení tento dar a umiestnil ho priamo k oltáru. 

Pápež poslal počas vianočného stretnutia aj dar Bezákovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy