Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rekordné vyznanie lásky. Bojnický zámok vydal manželskému páru už 20. certifikát
Zdielať na

Rekordné vyznanie lásky. Bojnický zámok vydal manželskému páru už 20. certifikát

BOJNICE / Na bojnický zámok smeruje každoročne množstvo zaľúbencov, aby im tamojšie panstvo spečatilo ich lásku. Každý kto príde a absolvuje prehliadku zámku, dostane certifikát. Funguje to už 20 rokov. Za ten čas zámok navštívili tisíce párov z celého sveta. Len jeden sa tam ale vracia každoročne.

Na Bojnickom zámku to aj po minulé roky vyzeralo neskutočne. Súčasťou osláv sviatku zaľúbených boli vždy aj manželia Nagyovci. "Nie je jediného roku, že by sme chýbali takto spolu," uviedol Ladislav Nagy.

Manželia Nagyovci si svoju lásku na Bojnickom zámku spečatili už po 20.-krát. "Vďaka láske bol vybudovaný zámok a vďaka láske sem prichádzajú manželia Nagyovci už po 20.-krát," povedala Petra Gordíková, zámok Bojnice. 

Také niečo sa doteraz nepodarilo nikomu. Nagyovci vytvorili netradičný rekord. "Vy ste si prebrali 20. certifikát a preto kniha slovenských rekordov vás zaradila medzi slovenské rekordy," povedal na margo manželov komisár Igor Svitok, Kniha slovenských rekordov. "Veľmi si ich vážim, prišli aj s dcérkou, 20-krát, klobúk dole," dodal.

A manželia Nagyovci sa svojej tradície nemienia vzdať ani do budúcnosti. "Boli dobré časy, boli zlé časy, ale vydržali sme a budeme pokračovať ďalej," dodal Ladislav Nagy.

Bojnický zámok je známy nielen svojimi vyznaniami lásky, ale aj strašidlami, ktoré ho stihnú obsadiť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy