Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V sále kultúrneho domu sa zrútil strop. Niekoľko ľudí sa zranilo
Zdielať na

V sále kultúrneho domu sa zrútil strop. Niekoľko ľudí sa zranilo

Archívna reportáž

ČIERNA NAD TISOU / Záchranné zložky museli v nedeľu v noci zasahovať na spoločenskej udalosti v sále kultúrneho domu. Na ľudí sa zrútil kazetový sadrokartónový strop. Niekoľko osôb sa zranilo.

V novo zrekonštruovanej sále kultúrneho domu v Čiernej nad Tisou sa zrútila časť sadrokartónového stropu spolu s konštrukciou. K zrúteniu stropu malo dôjsť okolo druhej hodiny v noci. "Po príchode bolo prieskumom zistené, že ide o spadnutý kazetový sadrokartónový strop s hliníkovou konštrukciou a tepelnou izoláciou," vyjadril sa pre teraz.sk dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach. Na plese, ktorý sa konal v sále kultúrneho domu v Čiernej nad Tisou, bolo viac ako 130 ľudí. "Naši vykonali prieskum. Hľadali, či tam nie sú nejaké ťažko zranené osoby,"  poznamenal dôstojník hasičov. 

"Začala to všetko padať dole na ľudí, každý utekal kade mohol. Každý sa bál o svojich príbuzných," opísal jeden z účastníkov plesu Štefan Podhajecký. "Všetko prebiehalo v poriadku, ľudia sa zabávali a jednoducho ten ozdobný kazetový strop sa začal postupne spúšťať dole," vyjadrila sa primátorka mesta Marta Vozáriková. 

Podľa doterajších informácii sa malo ľahšie zraniť päť osôb. "Po ošetrení boli záchranármi prevezení do nemocníc v Kráľovskom Chlmci a v Trebišove. Počas prevozu nebol nikto v ohrození života," vyjadrila sa pre TV JOJ hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Škoda na majetku bola predbežne vyčíslená na najmenej 14.400 eur. V tejto súvislosti poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Kráľovskom Chlmci začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Presné príčiny a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Na mieste bolo 17 hasičov so šiestimi kusmi techniky. Zásah ukončili krátko po pol tretej hodine. 

Rekonštrukcia kultúrneho domu trvala približne dva roky. Včerajší ples bol vôbec prvá akcia, ktorá sa v ňom konala. "Tuším predvčerom ju dokončili. Vraj ani nie je skolaudovaná, ale to Vám neviem potvrdiť," povedal jeden z miestnych obyvateľov. "Bola skolaudovaná, alebo nie? Všetky materiálny má firma, ktorá je potrebná pre políciu ich odovzdať. S firmou sme sa rozprávali tento týždeň a povedali, že je to použiteľné na takúto činnosť," poznamenala primátorka. 

"Ja som tam hlavný dodávateľ stavby, ale tie stropy pre mňa realizovala firma v subdodávke. Certifikované veci tam išli, to, čo tam malo byť tam išlo, ale ako sa to mohlo stať neviem, neviem sa k tomu vyjadriť," vyjadril sa konateľ stavebnej firmy. Príčinou pádu stropu by sa mal v najbližších dňoch zaoberať znalec. Okrem neho to už vyšetruje aj polícia.

Pod ženami sa na ulici prepadol chodník. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy