Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Od piatka večera to na cestách vyzerá na poriadny chaos. Viete, ktorým cestám sa vyhnúť?
Zdielať na

Od piatka večera to na cestách vyzerá na poriadny chaos. Viete, ktorým cestám sa vyhnúť?

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na bratislavských cestách to od piatka večera vyzerá na poriadny chaos. Kompetentní chystajú niekoľko vážnych dopravných obmedzení, ktoré sa zrejme prejavia v doprave v celej Bratislave

Cesty budú uzatvárať postupne. V súvislosti s výstavbou diaľnice D4/R7 v piatok, potom ako odznie dopravná špička, policajti zatvoria mnohým dobre známy kruhový objazd pod Prístavným mostom a k nemu priľahlé cesty. Na grafike a záberoch máte presne znázornené to miesto, kade sa dnes ešte dalo prejsť, no od piatkovej noci bude uzatvorené. V oboch smeroch budú zatvorené zjazdy z Prístavného mosta v smere k Slovnaftu, výjazd z Prístavnej ulice smerom na obchvat, ale aj spomínaný samotný kruhový objazd. "Pokiaľ vodiči pôjdu v rannej špičke do Bratislavy, budú mať prvú možnosť k zjazdu na úrovni Zlatých pieskov. Druhú možnosť majú na Ivánskej ceste. Tretí vstup do Bratislavy je na úrovni Gagarinovej," informoval Tibor Sekula, zástupca riaditeľa KDI KRPZ Bratislava. 

Pozrite sa, na ktorých linkách MHD sa od pondelka budete voziť zadarmo:

Od pondelka je tu aj ďalšie obmedzenie, ktoré sa nachádza v centre mesta. Konkrétne ide o výstavbu v okolí autobusovej stanice Mlynské nivy. Práve tie policajti uzavrú od križovatky s Košickou, až po Karadžičovu ulicu. Je preto predpoklad, že tieto dve výrazné obmedzenia budú mať veľký dopad na dopravu nielen v ich blízkom okolí. Aj preto policajti spolu so správcom ciest pripravili opatrenia. Napríklad rozšírili jazdné pruhy z dvoch na tri a to na Gagarinovej ulici. Jeden bude vyhradený pre autobusy a označený dopravnými značkami. Polícia tam bude uplatňovať objektívnu zodpovednosť. Ak tam niekto pôjde osobným autom, nebudú ho zastavovať, ale dostane domov pokutu 90 eur. V tejto súvislosti policajti oficiálne informovali o možnostiach, akými budú komunikovať s vodičmi priamo na cestách, aj s tými, ktorí si cestu do hlavného mesta plánujú. Posilňujú linku 158, rovnako tak zvyšujú počet takzvaných nehodoviek. Pripravujú aj informácie o aktuálnej situácii na facebooku. "V spolupráci s letkou MV budú policajti vyhotovovať kamerové záznamy v čase dopravnej špičky, ktoré by mali slúžiť pre občanov pri rozhodovaní sa, ktorú prístupovú trasu využijú," dodala Zuzana Hrabovská z KR PZ Bratislava.

​​V rámci plánovaných dopravných obmedzení bude kompletne uzavretá ulica Mlynské nivy a niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Slovnaft a Prístavnú ulicu, čo bude mať výrazný negatívny dopad na dopravu v celej východnej časti Bratislavy. Začnú sa tiež práce na autobusovej stanici Mlynské nivy a výstavba D4 a R7. "Vzhľadom na tieto skutočnosti odporúčame cestujúcim, aby individuálnu dopravu využívali iba v nevyhnutných prípadoch a uprednostnili cestovanie verejnou osobnou dopravou, teda prímestskou autobusovou dopravou alebo vlakovou dopravou v kombinácii s mestskou hromadnou dopravou," uviedol Velšic.

​Každého z nás určite zaujíma, ako dlho budeme musieť tieto veľké obmedzenia v bratislavskej doprave strpieť. Odpoveď na otázku však v týchto dňoch nie je jednoznačná. Zatiaľ sa hovorí o pol roku, čo však zrejme nebude definitívne a s obmedzeniami budeme musieť počítať aj dlhšie ako do konca augusta. 

Aj napriek hrozivým predpovediam však situáciu predsa len upokojuje dopravný analytik: "Nie je to deštruktívny zásah a Bratislava to zvládne. Vyskúša si nový panel bus-pruhu, uvidíme, či to bude schodný nápad. Bude to na jednej strane veľký experiment. Na druhej strane, treba problémy vyriešiť," dodal analytik Drahovský. 
Všetky informácie o plánovaných dopravných obmedzeniach v Bratislave sú na www.zvladneme.to.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy